Instalowałam po raz drugi system (Win XP Pro). Były problemy z bootowaniem płyt CD, o czym pisałam na forum wcześniej. Potem okazało się, że nie bootuje również płyta z systemem, więc wywaliłam napęd i podpięłam nowy. Wcześniej, po ustawieniu Biosu na defaultowe, przywróciłam poprzednie ustawienia i ręcznie musiałam zmienić FSB na 133 MHz. Zauważyłam, ze system nie widzi w ogóle karty sieciowej, zniknęła. Podłączyłam kabel do laptopa i okazuje się, że sieć działa, myślałam, że i ją szlag trafił. Teraz to już całkiem zgłupiałam, stery do płyty głównej i resztę zainstalowałam z dołączonych przy zakupie ( ok. 5 lat temu) płytek. Za pierwszym razem instalowałam nowsze, z dysku. Karty nie ma! Wcięło ją totalnie. Proszę o pomoc, bo siedzę nad tym prawie cały dzień i teraz to już zupełnie nie mam żadnego pomysłu, chyba, że jeszcze reset Biosu przez wyjęcie baterii, ale czy to coś zmieni? Problemy zaczęły sie w sumie po zmianie dysku, na starym żadnych takich niespodzianek nie miałam. Spróbuję go podpiąć i sprawdzę, ale to chyba bez znaczenia?
Kod: Zaznacz cały
Karta dźwiękowa Realtek ALC650 @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
Nazwa płyty głównej MSI KT4AV (MS-6712) (6 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio)
Mikroukład płyty głównej VIA VT8377A Apollo KT400A