Problem z słuchawkami Turtle Beach XP500 (parowanie)

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Prezioo

Użytkownik

Post25 gru 2012, 02:35

Czesc , mam nowe sluchawki Turtle Beach XP500 i mam problem z ich zainstalowaniem , tzn. gdy proboje je zainstalowac przez bluetooth wyskakuje mi "Bluetooth peripheral device driver not found" i nie mam pojecia jak to naprawic . Licze na wasza pomoc :)
Z gory dzieki.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2012, 11:37 przez seba86mu, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Korekta tytułu.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Problem ze sluchawkami.

Post25 gru 2012, 11:20

Słuchawki musisz sparować z urządzeniem poprzez naciśnięcie odpowiedniego przycisku / kombinacji przycisków.
Wszystko powinno być napisane w instrukcji słuchawek.
Instrukcja => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Strona 11 (parowanie słuchawek u transmitera)

Obrazek

Wyłącz słuchawki i transmiter.
1. Naciśnij przycisk POWER w słuchawkach i przytrzymaj go tak długo, aż dioda LED zaświeci się światłem ciągłym i zgaśnie.
2. Naciśnij i przytrzymaj ponownie przycisk POWER w słuchawkach i puść przycisk, gdy dioda LED zacznie mrugać (gotowość do sparowania)
3. Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk BYPASS w transmiterze. Dioda LED powinna mrugać, a po chwili zacząć świecić światłem ciągłym, co będzie oznaczało, że słuchawki i transmiter są sparowane i gotowe do użytku.

Prezioo

Użytkownik

Post25 gru 2012, 13:38

Tak zrobilem , na transmiterze swiatelko przestalo mrugac , chociaz na sluchawkach mruga caly czas ,ale chyba nie w tym problem , tylko w tym ze komputer nie moze sie z nimi polaczyc (nie pokazuje ich w opcjach dzwiekowych i nie leci z nich zaden dzwiek.

Edit. przy parowaniu dioda transmitera migala wiecej niz 1-2 razy na sek. a tak byc nie powinno , nie wiem w czym proble, :(

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post26 gru 2012, 10:55

Jeżeli dioda na transmiterze lub w słuchawkach mruga, to oznacza gotowość doi sparowania. Podczas parowania powinna mrugać na słuchawkach i transmiterze. Potem po prawidłowym sparowaniu powinny świecić światłem ciągłym.

Prezioo pisze:, tylko w tym ze komputer nie moze sie z nimi polaczyc (nie pokazuje ich w opcjach dzwiekowych i nie leci z nich zaden dzwiek.

Podłączyłeś w ogóle transmiter do komputera ?
Sam przewód USB nie wystarczy, ponieważ jest to tylko przewód zasilający.
Musisz podłączyć dodatkowo przewód Optyczny do wyjścia optycznego S/PDIF w komputerze (jeżeli takie w ogóle posiadasz w karcie dźwiękowej) - przewód ten jest w komplecie.

Jeżeli w karcie dźwiękowej nie posiadasz wyjścia S/PDIF transmiter łączysz z komputerem kablem:
2x RCA (Cinch) => mini-jack (z tego co widzę taki kabel nie jest dołączony do zestawu) => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Jeżeli w komputerze masz Bluetooth możesz sparować transmiter z komputerem poprzez Bluetooth, wtedy nie musisz podłączać dodatkowego kabla oprócz USB.

• Reklama

Wróć do „Problemy”