Witam, mam problem z moim komputerem stacjonarnym a konkretnie problem jest związany z kartą graficzną która jest uznawana przez system jako ,,Standardowa karta graficzna VGA na rodzajowy monitor PnP"
Problem pojawił się tusz po zmianie karty graficznej z (NVIDA Ge Force 6200 512Mb) na (Radeon HD4650 1GB SAPPHIRE AGP DDR2) Instalowałem już najnowsze sterowniki ze strony AMD dla tej karty lecz nie przyniosło to żadnych rezultatów. Próbowałem także zaktualizować sterownik karty z menadżera urządzeń lecz on usilnie uważa iż już mam zainstalowane naleprze sterowniki do tej karty. Mimo to system wciąż uważa moją kartę jako ,,Standardowa karta graficzna VGA na rodzajowy monitor PnP" Boję się że problem leży po stronie karty i że na darmo wyezuciłem pieniądze w błoto. Proszę o jak najszybszą pomoc. (Dziękuję)
Informacje o systemie:
- Windows 7 Ultimate Service Pack 1
- Procesor AMD Athlon(tm) 64 Procesor 3700+ 2.20 GHz
- Pamięć Ram 2.00 GB
- Typ systemu: 64- bitowy system operacjyjny
- Płyta główna Asus (Niestety nie wiem gdzie szukać jej pełnej nazwy)
Problem z Standandardowa karta graficzna VGA
-
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Usuń stare stery nvidia jesli tego nie zrobiłes, następnie wejdz w menedzer urządzeń daj na tą karte , potem prawym i odinstaluj, następnie restart kompa i sprawdz ręczną instalacje sterownika ale w ten bardziej zaawansowany sposob to wtedy nie wyskoczy iż masz zainstalowany najlepszy sterownik czyli:
dajesz aktualizuj sterownik na karte potem "przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu sterownika" następnie "pozwól mi wybrać z listy urządzeń na moim komputerze" po tym wybierasz "z dysku" i musisz znależc plik z rozszerzeniem .inf powinien być w folderze z wypakowanym sterownikiem do grafy, po wybraniu wszystko się zainstaluje.
dajesz aktualizuj sterownik na karte potem "przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu sterownika" następnie "pozwól mi wybrać z listy urządzeń na moim komputerze" po tym wybierasz "z dysku" i musisz znależc plik z rozszerzeniem .inf powinien być w folderze z wypakowanym sterownikiem do grafy, po wybraniu wszystko się zainstaluje.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Po wykonaniu przez pana wyżej wymienionych czynności odnalazłem swój sterownik i przystąpiłem do jego instalacji (aktualizacji) z menadżera urządzeń lecz podczas próby instalacji wyświetla się komunikat:
((( System Windows odnalazł oprogramowanie sterownika dla tego urządzenia, ale napotkał błąd podczas próby zainstalowania go.
ATI Mobility Radeon HD4650
Sterownik wybrany dla tego urządzenia nie współpracuje z tą wersją systemu Windows. )))
Czy wina leży po stronie systemu? Czy raczej jest zainstalowany zły sterownik?
((( System Windows odnalazł oprogramowanie sterownika dla tego urządzenia, ale napotkał błąd podczas próby zainstalowania go.
Sterownik wybrany dla tego urządzenia nie współpracuje z tą wersją systemu Windows. )))
Czy wina leży po stronie systemu? Czy raczej jest zainstalowany zły sterownik?
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
A podaj mi identyfikator tej karty, daj na nią właściwości potem zakładka szczegóły następnie z listy wybierasz identyfikator urządzenia kopiuj i wklej tutaj nam.
-
Proszę oto identyfikator karty(sprzętu), tylko że nie mam pojęcia który z nich gdyż w okienku wyświeliły się wszystkie 4:
PCI\VEN_1002&DEV_9495&SUBSYS_0028174B&REV_00
PCI\VEN_1002&DEV_9495&SUBSYS_0028174B
PCI\VEN_1002&DEV_9495&CC_030000
PCI\VEN_1002&DEV_9495&CC_0300
PCI\VEN_1002&DEV_9495&SUBSYS_0028174B&REV_00
PCI\VEN_1002&DEV_9495&SUBSYS_0028174B
PCI\VEN_1002&DEV_9495&CC_030000
PCI\VEN_1002&DEV_9495&CC_0300
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Sprawdzałes ten sterownik?:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
przez instalator albo tak jak wcześniej wypakuj i ręcznie.
przez instalator albo tak jak wcześniej wypakuj i ręcznie.
-
Tak już próbowałem ten sterownik i nic nie pomogło, dalej ten sam błąd:
Zastanawia mnie jedna sprawa... Każdy ze sterowników instalowanych do tej pory nie nosił pełnej nazwy karty, a mianowicie żaden ze sterowników (Radeon HD4650) nie posiadał dopiski ,,Sapphire"
Czy zatem to nie była by przyczyna? A może któreś ze starszych sterowników może pomoże? Co o tym pan sądzi?
Zastanawia mnie jedna sprawa... Każdy ze sterowników instalowanych do tej pory nie nosił pełnej nazwy karty, a mianowicie żaden ze sterowników (Radeon HD4650) nie posiadał dopiski ,,Sapphire"
Czy zatem to nie była by przyczyna? A może któreś ze starszych sterowników może pomoże? Co o tym pan sądzi?
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
spintires pisze: nie posiadał dopiski ,,Sapphire"
to raczej nie ma znaczenia chociaż czasem na stronach wydawców kart są odpowiednie sterowniki. A wez zobacz ten, podobno działa na twojej karcie tylko nie doczytałem czy przez ręczną instalacje czy normalną, sprawdz najpierw normalną:
ftp://driver1.cptech.com.tw/Driver/ATI8 ... 64_AGP.zip
tylko moze wolno pobierać bo daleki serwer.
- XMan
Wrzuć screeny z:
1. Programy i funkcje (wszystko).
2. Menedżer urządzeń z rozwiniętym Karty graficzne oraz resztę.
3. Start --> Panel sterowania --> System.
Zainstaluj CPU-Z
i wrzuć screeny z zakładki Mainboard + Graphics.
Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.
Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link do nich lub miniaturkę.
Przykładowo na:
lub: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zmiana karty graficznej na nową. Wyłączenie zintegrowanej karty graficznej w BIOS-ie.
Oprócz poradnika czytaj komentarze
1. Programy i funkcje (wszystko).
2. Menedżer urządzeń z rozwiniętym Karty graficzne oraz resztę.
3. Start --> Panel sterowania --> System.
- Płyta główna Asus (Niestety nie wiem gdzie szukać jej pełnej nazwy)
Zainstaluj CPU-Z
i wrzuć screeny z zakładki Mainboard + Graphics.
Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.
Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link do nich lub miniaturkę.
Przykładowo na:
lub: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zmiana karty graficznej na nową. Wyłączenie zintegrowanej karty graficznej w BIOS-ie.
Oprócz poradnika czytaj komentarze

-
Udało mi się zainstalować kartę graficzną
Jeden ze sterowników które pobrałem z AMD zadziałały.
Aczkolwiek nic mi z zainstalowania tej karty nie przyjdzie gdyż okazało się że ta karta którą oczywiście kupiłem na Allegro była o połowę słabsza niż sprzedający ją opisał. Dlatego ją odesłałem i postanowiłem kupić nową kartę w punkcie komputerowym razem z opakowaniem i resztą dołączonych akcesorii. Ponieważ nie mam zamiaru zbyt wiele wymagać od mojego Pc planuję kupno ( GIGABYTE ATI RADEON HD 4650 1GB AGP HDMI DVI ) Jak państwo sądzą? Oczywiście karta nowa i z gwarancją na 34 miesiące w dodatku za ok 300zł.

Aczkolwiek nic mi z zainstalowania tej karty nie przyjdzie gdyż okazało się że ta karta którą oczywiście kupiłem na Allegro była o połowę słabsza niż sprzedający ją opisał. Dlatego ją odesłałem i postanowiłem kupić nową kartę w punkcie komputerowym razem z opakowaniem i resztą dołączonych akcesorii. Ponieważ nie mam zamiaru zbyt wiele wymagać od mojego Pc planuję kupno ( GIGABYTE ATI RADEON HD 4650 1GB AGP HDMI DVI ) Jak państwo sądzą? Oczywiście karta nowa i z gwarancją na 34 miesiące w dodatku za ok 300zł.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Powiem tak, w sumie to bez różnicy jaką kartę kupisz bo i tak już nie pograsz tutaj w nic nowego. Niestety, komputer z AGP jest już dość starym rozwiązaniem.
-
- Reklama