Problem z uruchomieniem systemu?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
darkk00

Użytkownik

Post13 gru 2013, 19:06

Witam, mam następujący problem:
Podczas włącznia komputera pojawia mi się następujący komunikat:

Uruchamienie systemu nie powiodło się. Przyczyną może być niedawna zmiana sprzetu lub oprogramowania.

Jeżeli pliki systemu Windows 7 zostały uszkodzone lub niepoprawnie skonfigurowane, narzędzie do naprawy systemu podczas uruchomienia może pomóc w zdiagnozowaniu lub rozwiązaniu problemu. Jeśli podczas uruchomienia wystąpiła przerwa w zasilaniu, wybierz opcję uruchom system Windows normalnie.
- uruchom narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania (zalecane)
- uruchom system normalnie

Gdy wybieram pierwszą opcję to niby wyskakuje mi to narzedzie do naprawy systemu, niby coś się robi, ale w końcu wyskakuję ekran windows 7 i tylko jest kursor myszy którym mogę poruszać,
Natomiast uruchomienie systemu Windows normalnie staje w momęcie gy jest napis"uruchaminie systemu Windows", po czym po paru minutach wyskakuje blue screen na sekundę i następuje reset.

Nic w sumie nie robiłem na laptopie poprzedniego dnia, ale podłączyłem e-papierosa na ładowanie pod usb i wydaję mi się że tu może tkwić problem, że ta ładowarka coś uszkodziła.

Próbowałem naprawiać z konsoli odzyskiwania poprzez wciśnięcie klawisza f8 -> napraw komputer, ale nie udało się, próbowalem także naprawić z windowsa którego mam na usb, ale zawiesza się bo kursor ciągle "myśli", próbowałem także zainstalować na nowo windowsa ale tutaj też mi się zawiesza ciągle "myśli".

Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc.

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post14 gru 2013, 22:45

Laptop powiadasz? Próbowałeś recovery? To usunie wszelakie zmiany, jakie zaszły na dysku i przywróci system do stanu z dnia zakupu laptopa.

Ps. I jak tu nie mówić, że palenie szkodzi? ;)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post15 gru 2013, 12:35

Sprawdzałeś przywracanie systemu z wcześniejszą datą zanim podłączyłeś tego peta ?
(punkt przywracania systemu)