Witam serdecznie.Mój brat posiada laptopa z systemem Windows Vista.Pewnego dnia odpalił neta,włączył przeglądarkę i pojawiły mu się jakieś komunikaty że strona nie aktywna i coś tam jeszcze,zresetował kompa i wtedy zaczęły się problemy.
Po ponownym uruchomieniu kompa pojawiają się dwie opcje:
1) Uruchamianie w trybie awaryjnym(rekomendowane). Przy wybraniu tej opcji po komputer ładuje w miarę szybko a potem od raz pojawia się BLUE SCREEN.
2)Zwykłe uruchamianie. Po godzinami można oglądać pasek ładowania.
Proszę o porady i ew. podpowiedzi co mógł bym zrobić:)
Problem z uruchomieniem systemu Windows Vista
-
Ostatnio zmieniony 29 sie 2011, 16:36 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu.
Powód: korekta tytułu tematu.
Tryb awaryjny działa ?
Jeśli tak to pobierz Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i daj raport.
Jeśli tak to pobierz Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i daj raport.
-
Właśnie o to chodzi że nic nie działa,po wejściu w tryb awaryjny za kazdym razem pojawia się BLUE SCREEN i na tym staje.Nie mam w ogóle dostępu do systemu:/
-- 29 sie 2011, 14:31 --
Problem polega też na tym że nie mam płyty,laptop był kupiony w stanach ale Vista jest w Polskiej wersji jezykowej:/
-- 29 sie 2011, 14:31 --
Problem polega też na tym że nie mam płyty,laptop był kupiony w stanach ale Vista jest w Polskiej wersji jezykowej:/
- Lena
da radę zobaczyć jaki to bluescreen? jeżeli tak to podaj numer
czy jak wciskasz F8 podczas uruchomienia komputera to pojawia się opcja Ostatnia znana dobra konfiguracja
czy jak wciskasz F8 podczas uruchomienia komputera to pojawia się opcja Ostatnia znana dobra konfiguracja
- XMan
-
Wcisnąłem F8 i przy wybraniu każdej opcji pojawia się bluescreen a przy wybraniu ostatniej dobrej konfiguracji cały czas jest pasek ładowania.
-- 29 sie 2011, 21:25 --
0x000000F4
To jest ten kod.Przeczytałem w tabelce co on oznacza ale nie mam pojęcia jak temu zaradzic bo nie wiem jak dostać się do systemu:)
-- 29 sie 2011, 21:25 --
0x000000F4
To jest ten kod.Przeczytałem w tabelce co on oznacza ale nie mam pojęcia jak temu zaradzic bo nie wiem jak dostać się do systemu:)
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Wejdź do konsoli naprawczej Visty WinPE - Konsola odzyskiwania systemu Windows Vista
i wydaj polecenie:
chkdsk c: /R
i wydaj polecenie:
chkdsk c: /R
-
- Reklama