witam , to moj pierwszy post więc witam wszystkich.
Problem polega na tym że notebook niechciał sie uruchomic , więc postanowiłem go sformatować i zainstalowac na nowo system.Jako że ten netbook nie ma napędu CD , zbotowałem pendrive i uruchomiłem instalacje XP z pendrive .Wszystko ładnie szło , pliki się załadowały po załadowaniu plików przyszedł czas na restart , po restarcie wyskakuje komunikat (Nie można uruchomić systemu Windows, ponieważ następujący plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony:
Windows\System32\Hal.dll )
. oblatałem całe google i robiłem wszystko dokładnie wg intrukcji , próbowalem wgrać ten plik za pomocą konsoli odzyskiwania lecz sie nie dało (nie można utowrzyc tego pliku ) 2 opcja bootcfg /rebuild takze nie przyniosła rozwiazania po dokonaniu tej operacji , pojawia się że (nie mozna uruchomic systemu Windows z powodu sprzętowego błędu konfiguracji dysku.
Nie mozna dokonać odczytu ze wskazanaego dysku startowego.
Sprawdź sciezke oraz dysk.
Sprawdz w dokumentacji systemu Windows oraz w instrukcji obsługi sprzetu dodatkowe informacje na temat konfiguracji dysku ).
notebook - ACER Aspire One series
model - ZG5
Błagam czy da sie to jakos rozwiązać ?
Problem z uruchomieniem systemu XP - nootebok .
-
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Witam, najpierw pytanie, czy tam nie ma partycji recovery?
-
nie ma , a może i była ale ja skasowałem jeżeli to była partycja recovery ... a co to zmienia ?
- janpas
- Kontaktowanie:
witam moze sprawdź najpierw dysk
choć nie sądzę aby były problemy z nim
instrukcja wgrania mhdd na pendrive
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
druga sprawa
za pomocą konsoli odzyskiwania
to powyżej nie pomogło
choć nie sądzę aby były problemy z nim
instrukcja wgrania mhdd na pendrive
druga sprawa
za pomocą konsoli odzyskiwania
to powyżej nie pomogło
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
-
instalacja ruszyła dalej , w momencie gdy uruchamia sie boot z mego pendrive do instalacji xp nalezało szybko przełaczyc na second part microsoft windows xp , instalacja w progresie mam nadzieje że sie uda 
wczesniej gdy to klikałem również nie ruszała , ale teraz skopiowałem plik autochdk.exe z folderu i386 bezpośrednio na pendrive aby odpalic komende na sprawdzanie dysku ( bo nie dało sie kliknać [ ~ ] ) a folder w którym znajdowało sie i386 zawierał w nazwie ten o to znak , no i poszło wątpie że to spowodowało ten rozruch , ale grunt ze idzie , a teraz następny problem mam wytarte 2 znaki w kluczu pod spodem w tym notebooku ;/ wszystkie kombinacje wykorzystałem
UDAŁO SIE PO 2 DNIACH MORDERCZEJ WALKI , SYSTEM ZOSTAŁ ZAINSTALOWANY I URUCHOMIONY

wczesniej gdy to klikałem również nie ruszała , ale teraz skopiowałem plik autochdk.exe z folderu i386 bezpośrednio na pendrive aby odpalic komende na sprawdzanie dysku ( bo nie dało sie kliknać [ ~ ] ) a folder w którym znajdowało sie i386 zawierał w nazwie ten o to znak , no i poszło wątpie że to spowodowało ten rozruch , ale grunt ze idzie , a teraz następny problem mam wytarte 2 znaki w kluczu pod spodem w tym notebooku ;/ wszystkie kombinacje wykorzystałem
UDAŁO SIE PO 2 DNIACH MORDERCZEJ WALKI , SYSTEM ZOSTAŁ ZAINSTALOWANY I URUCHOMIONY

Ostatnio zmieniony 08 lis 2011, 09:53 przez rZi, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Reklama