Problem z ustawieniem mikrofonu Realtek AC97 Audio

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu

Problem z ustawieniem mikrofonu Realtek AC97 Audio

Postprzez pozytyw74 » 13 lut 2011, 16:10

Witam!
Mam problem z mikrofonem. Mimo prób zmiany ustawień audio nadal działa. Urządzenie miksujące Realtek 97AC Audio. Nie wiem gdzie tkwi błąd. Nie mogę rozmawiać przez skype. Nie działa również rejestrator dźwięków z Windows'a. Jak poprawnie skonfigurować mikrofon? Z góry dziękuję za podpowiedź.

Pozdrawiam!
pozytyw74

Użytkownik
 
Posty: 63
Dołączył(a): 20 cze 2010, 17:37
Kasa: 137.00

Problem z ustawieniem mikrofonu Realtek AC97 Audio

Postprzez djkamil09061991 » 13 lut 2011, 16:14

Widziałeś:
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6439
Dołączył(a): 18 lut 2009, 12:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows XPChrome
 

Problem z ustawieniem mikrofonu Realtek AC97 Audio

Postprzez pozytyw74 » 13 lut 2011, 18:35

To chyba nie dotyczy mojego komputera. Mam starego Clevo d230s. Używam Windowsa XP. Okno Realtek'a też wygląda inaczej. Nie znalazłem opcji nagrywanie w "Manager Dźwięków" Realtek. Próbowałem wszystkiego z podanej przez Ciebie strony. U mnie nie ma "regulacji nagrywania, nie istnieje coś takiego jak okienko na dole z prawej strony potencjometru znapisem wycisz, zamiast tego jest okienko zaznacz. W zaawansowanych opcjach próbowałem wciskać micboost 1 i micboost 2. Nie można rególować wysokichi niskich tonów. Niestety nadal nic. To prawie zabytkowy komputer, stąd pytanie. Może ktoś wie u was co z tym fantem zrobić?

Dodam jeszcze na wszelki wypadek opis z realtek'a:

Audio Driver Version: 5.10.0.5320
DirectX 9.0c
Audio Controler 7012
AC codec: ALC201A

Nie wiem jakie jeszcze informacje są Ci potrzene?

Teraz zauważyłem, że automatycznie włącz się mic 2 selected w zaawansowanych opcjach. Wydaje mi się, że tomo że być przyczyną. Jak się tego pozbyć. Kiedy nagrywam rozmowę testową Skype włącza się Mic 2. KIedy go wyłączam nagrywa się głos, ale po chwili znów mic 2 selected się włącza i mikrofon przestaje pracować. Może wiesz co z tym fantem zrobić?

Zauważyłem, że kiedy włączam rozmowę testową skype. Potencjometr mikrofonu idzie do maximum i włącza się mic 2 selected. Komputer robi to automatycznie. Kiedy ta opcja jest wyłączona głos się nagrywa. MOże wiesz jak na stałe wyeliminować włączającą się opcję Mic 2 selekted.

Wszystko zaczyna chodzić poprawnie kiedy włączyłem MicBoost a wyłączyłem Mic 2 selected. Jednak opcja Mic 2 ciągle się włącza. Jak to wyeliminować.
pozytyw74

Użytkownik
 
Posty: 63
Dołączył(a): 20 cze 2010, 17:37
Kasa: 137.00



  • Reklama

Powrót do Problemy



 


  • Related topics
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 9 gości