ustawień na wydajność. Otóż przy zatwierdzaniu wybranych ustawień nie wyskakuje żaden błąd, lecz gdy ponownie włączę Catalyst Control Center mam stare ustawienia. Moja karta graficzna ATI Radeon HD 4200 Series.Catalyst Control Center
Problem z ustawieniem sterownika na wydajność.
-
Witam. Piszę ten temat ponieważ mam problem z ustawieniem w panelu
- XMan
Odinstalowałeś wcześniej prawidłowo poprzednie sterowniki, jak ?
Sprawdzałeś inne sterowniki, najnowsze lub starsze ?
Sprawdzałeś inne sterowniki, najnowsze lub starsze ?
-
Aktualizowałem sterowniki jakiś czas temu. Być może problem leży w sposobie aktualizacji, gdyż odpaliłem aktualizacje bez wcześniejszego usunięcia starych sterowników.
- XMan
respect96 pisze:Aktualizowałem sterowniki jakiś czas temu. Być może problem leży w sposobie aktualizacji, gdyż odpaliłem aktualizacje bez wcześniejszego usunięcia starych sterowników.
Tak się nie robi

1. Usuwasz poprzednie sterowniki w Programy i funkcje.
2. Usuwasz po nich pozostałości w C:\Program Files oraz w C:\folder ATI.
3. Czyścisz komputer np. CCleanerem.
4. Instalujesz inne sterowniki.
A jak było poprzednio na starszych sterownikach ?
Może warto sprawdzić poprzednie ?
Najnowsze to nie znaczy że mogą być najlepsze...
-
Hmm... bardzo możliwe, że te sterowniki jakieś "gorsze" są
Odczuwalna jest duża różnica w grze ( cs:go ), oczywiście na gorsze. No nic, odinstaluje te sterowniki i zainstaluje jeszcze raz te co mam. Zobaczymy.
-- 18 sie 2013, 18:14 --
Po wykonaniu zalecanych czynności nadal nie mogę ustawić na wysoką wydajność w zakładce " poziom szczegółowości minimap" i "standard settings "

-- 18 sie 2013, 18:14 --
Po wykonaniu zalecanych czynności nadal nie mogę ustawić na wysoką wydajność w zakładce " poziom szczegółowości minimap" i "standard settings "
- seba86mu
Ja osobiście nie zalecam zmiany ustawień aplikacji 3D na wydajność w Catalyst Control Center.
Najbardziej optymalne, to ustawienie zrównoważone lub pod kontrolą aplikacji (czyli tak jak jest domyślnie).
Ustawienie na wydajność może spowodować niestabilną pracę karty graficznej (różne krzaki w grach itp).
Przy ustawieniu zrównoważonym lub pod kontrolą aplikacji w każdej z grze z osobna ustawiasz jakość grafiki w jej opcjach.
Najbardziej optymalne, to ustawienie zrównoważone lub pod kontrolą aplikacji (czyli tak jak jest domyślnie).
Ustawienie na wydajność może spowodować niestabilną pracę karty graficznej (różne krzaki w grach itp).
Przy ustawieniu zrównoważonym lub pod kontrolą aplikacji w każdej z grze z osobna ustawiasz jakość grafiki w jej opcjach.
-
Ustawiłem w standard settings "optimal performance" natomiast w szczegółowości minimap na performance. Tak powinno być dobrze, bez żadnych niestabilności?
- CHybiN
Jak masz najnowsze sterowniki to wejdź w zakładkę Wydajność, potem w AMD OverDrive i tam ustaw sobie kartę. Powinno być dobrze 

-
- Reklama