Problem z usypianiem/hibernacją laptopa.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Nerdzik

Użytkownik

Post13 cze 2015, 15:25

Problem polega (jak w tytule) na usypianiu i hibernacji laptopa. Przejrzałem wiele poradników w związku z tym problemem, lecz niestety żaden nie pomógł.
Najpewniej jest to wina sterowników, ponieważ gdy instaluję nowsze uśpienie nie działa. Gdy zainstaluję te, w których działa, wtedy grafika w większości gier ekran miga na biało, a podczas logowania gdy powinno wyglądać Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ekran jest cały zielony (kolor zależy od tego jaki ustawię), a po przejściu do wpisywania hasła muszę znaleźć pole, żeby się pojawiło.
Pisząc, że uśpienie nie działa mam na myśli kliknięcie przycisku zasilania/zamknięcia pokrywy ekran robi się czarny, słychać, że laptop pracuje, nie można go wtedy "oduśpić" i muszę resetować lapka.

Napiszcie mi jakie dane z jakiego programu udostępnić, aby Wam pomóc rozwiązać mój problem ;)

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post13 cze 2015, 16:12

Podaj model lapka, ile bit system i jaki oraz na których sterach działa a na których nie, tak abyśmy znali ich wersje i pochodzenie.

Nerdzik

Użytkownik

Post13 cze 2015, 16:30

Dell Insipron 5537-7311
W8.1 64 bit
Co do sterowników to po pierwsze nie wiem gdzie znaleźć wersję, a po drugie nie pamiętam jakie były te, na których działało. Próbowałem przywrócić sterowniki, których używałem ostatnio, ale nic nie działa. ;-;

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post13 cze 2015, 16:37

Widze są tam dwie grafy intela i amd, na twoim miejscu zainstalowałbym oba ze strony producenta, najpierw intel:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
potem amd:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Nerdzik

Użytkownik

Post13 cze 2015, 20:06

Dzięki wielkie, wszystko działa już jak trzeba :P

• Reklama

Wróć do „Problemy”