Problem z wczytem nowej karty w Firefox

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post02 paź 2012, 14:47

Podczas klikania opcji i przycisku Nowa karta (+) w Firefox-ie z nieznanych mi przyczyn ciągle pokazuje mi się coś Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Dawniej tego nie było.
Co zrobić aby ustawić stronę nowej karty albo na stronę główną Firefox, albo na domyślną stronę Firefox-a ?

Awatar użytkownika
deFco247

Ekspert
Kontaktowanie:

Post02 paź 2012, 21:56

Wpisz w pasku adresu przeglądarki about:config, potwierdź ostrzeżenie, wyszukaj wpis browser.newtab.url, a następnie dokonaj jej edycji wpisując adres strony, która ma się otwierać w nowo otwartej karcie.
Możesz wprowadzić:
about:blank - otwiera pustą (białą) stronę,
about:newtab - otwiera widok miniatur z ostatnio otwartymi stronami (podobny do Speed Dial w Operze),
about:home - otwiera stronę startową.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post02 paź 2012, 23:31

about:config wpisałem w pasku adresu nowej karty, w okienku dałem 'tak, będę uważał', znalazłem element browser.newtab.url, który status ma tam ustawiony na domyślny, typ - łańcuch, a wartość about:newtab właśnie.

I jak zmieniam to about:newtab na about:home, to nadal nic - z tym, że status zmienia się na użytkownika,
jak nie zmieniam, co oczywiste, ale zostawiam about:newtab, to też nic się nie zmienia,
ale jak zmieniam about:newtab na about:blank to już jest ta biała strona.

A więc coś nie jest tak jak trzeba. Ja chcę tę nową kartę rzeczywiście ustawić albo na domyślną stronę Firefox, albo na tę właśnie stronę miniatur często odwiedzanych stron, która jest zresztą chyba domyślną w Firefox-ie co widać a about:config.
Przy okazji strona główna otwiera się poprawnie.

• Reklama

Wróć do „Problemy”