Posiadam Acera Aspire Timeline, Win 7 z napędem 64. Przy pierwszym włączaniu nie było podziału na partycje, zostałam więc sama z problemem 500 gb-towym. Postanowiłam podzielić dysk tak, by na c było około 40 gb a reszta miejsca na dysku dajmy na to e. Przez opcję "zarządzaj dyskami" podzieliłam jedynie na równe połowy, bo inaczej się nie da. Spróbowałam partition Magic więc (a raczej mój kolega) i nie poradził sobie - nie chciał się ruszać suwak do zmiejszania/zwiększania wielkości ponoć. Więc teraz usiadłam i bawię się. Sądziłam, że jak na pół podzielę dysk c, który miał ponad 200 gb, to zrobi się trzeci dysk i będę mogła go scalić z drugim, ale nie działa opcja "rozszerz wolumin". I pozostałam z 3 dyskami...
Więc pytanie moje do Was - Da radę scalić te dwa dyski, albo powrócić do jednego dysku i zmiejszyć c tak jak chciałam - do 40 gb?
I tak nawiasem... Wszystkie opcje takie jak - moje obrazy, moja muzyk zapisują się w dysku c. Czy nie lepiej więc dla rozwagi nie trzymać muzyki i zdjęc na c, tylko utworzyć sobie własne foldery?
Dziękuję z góry za pomoc i przepraszam za takie pytania