Problem z włączeniem komputera
-
Przy właczaniu komputera ciagle sie on resetuje po załadowaniu ekranu z opcjami wejscia do biosu. Co moge zrobic zeby sie on nie wyłaczał, albo jak naprawic ten problem!!
- seba86mu
Zresetuj BIOS płyty głównej:
=> http://www.hotfix.pl/resetowanie-bios-u ... ra-a21.htm
Jeżeli to nie pomoże odłącz od płyty głównej dysk twardy oraz napęd optyczny i sprawdź czy nadal się resetuje.
=> http://www.hotfix.pl/resetowanie-bios-u ... ra-a21.htm
Jeżeli to nie pomoże odłącz od płyty głównej dysk twardy oraz napęd optyczny i sprawdź czy nadal się resetuje.
-
Reset Biosu nie pomógł, teraz sproboje odłaczyc dysk i naped optyczny, ale nie wiem za bardzo jak to zrobic mogłbys mi to wytłumaczyc?
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
perfer123 pisze: teraz sproboje odłaczyc dysk i naped optyczny, ale nie wiem za bardzo jak to zrobic mogłbys mi to wytłumaczyc?
Wypnij z z napędów molexy poprostu:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Przy odłączonych napędach się nie wyłączył.
- seba86mu
Dysk twardy i napęd optyczny są podłączone do płyty głównej kablami SATA czy szeroką taśmą IDE ATA ?
-
Są podłączone taśma
- seba86mu
Dysk twardy i napęd optyczny podłączony masz na tej samej taśmie czy do dwóch osobnych taśmach ?
Jeżeli na tej samej taśmie odłącz od taśmy napęd i uruchom komputer z samym dyskiem twardym.
Jeżeli obydwa urządzenia masz na osobnych taśmach podłącz tylko taśmę z dyskiem twardym.
Jeżeli na tej samej taśmie odłącz od taśmy napęd i uruchom komputer z samym dyskiem twardym.
Jeżeli obydwa urządzenia masz na osobnych taśmach podłącz tylko taśmę z dyskiem twardym.
-
Jak jest podłączony sam dysk twardy,to działa normalnie tylko ze nie wiem jak teraz zrobić bo nie mogę włączyć go do końca bo nie ma zainstalowanego Windowsa ponieważ myślałem ze format rozwiąże ten problem. Co teraz mam zrobić??
- seba86mu
Sprawdź jak ustawiona jest zworka na dysku twardym i napędzie optycznym.

Nie napisałeś czy dysk twardy i napęd optyczny jest na jednej taśmie czy na osobnych.
Jeżeli obydwa urządzenia podłączone są na jednej taśmie zworka na dysku twardym powinna być ustawiona w położenie MA (MASTER), a na napędzie optycznym w położenie SL (SLAVE).
Jeżeli wcześniej wszystko działało dobrze i nic nie kombinowałeś ze zworkami i podłączeniem taśm, to wygląda na to, że uszkodzony jest napęd i to on powoduje problem.
Jeżeli jednak coś było mieszane w połączeniach dysku twardego i napędu ustaw zworki tak jak napisałem wyżej.

Nie napisałeś czy dysk twardy i napęd optyczny jest na jednej taśmie czy na osobnych.
Jeżeli obydwa urządzenia podłączone są na jednej taśmie zworka na dysku twardym powinna być ustawiona w położenie MA (MASTER), a na napędzie optycznym w położenie SL (SLAVE).
Jeżeli wcześniej wszystko działało dobrze i nic nie kombinowałeś ze zworkami i podłączeniem taśm, to wygląda na to, że uszkodzony jest napęd i to on powoduje problem.
Jeżeli jednak coś było mieszane w połączeniach dysku twardego i napędu ustaw zworki tak jak napisałem wyżej.
-
Dysk i napęd optyczny są na osobnych taśmach. Na napedzie optycznym zworka jest ustawiona na MASTER
- seba86mu
perfer123 pisze: Na napedzie optycznym zworka jest ustawiona na MASTER
Wyjmij całkowicie zworkę z napędu i uruchom komputer.
-
Nic to nie dało, nadal ten sam problem
- seba86mu
Wcześniej wszystko działało i problem wystąpił sam z siebie nagle czy coś było kombinowane z dyskiem i napędem ?
-
Sam z siebie, nic wcześniej nie kombinowałem.
-
- Reklama