Witam!
Mam poważy problem, opisze wszystko jak było. Mianowicie zaczęło się tak, że kupiłem sobie nowego kompa. Wszystko pięknie śmigało pad działał również pięknie. Aż tu nagle przez błąd kupiłem na allegro kierownice, która ma tylko wejście pod game port. Oczywiście w moim kompie takiego nie mam. Więc zacząłem kombinować. Mam kartę dźwiękową zintegrowaną. Postanowiłem kupić jakąś tanią karte dźwiękową z game portem. No i kupiłem - C-Media CMI8738. No i wszystko szło dobrze, włożyłem, zainstalowałem tą kartę. Wszystko było ok, chyba miałem na raz dwie karty dźwiękowe. Próbowałem na różne sposoby, ale kierownica w ogóle nie działała. Ale nie o kierownicę mi chodzi, to kupno to był błąd. Dalej miałem te 2 karty i chciałem sobie pograć na padzie, on jest pod usb. Wszystko działało, fajnie sobie grałem. Ale robiłem pewnego razu takie jakby porządki z kompem, no i stwierdziłem że odłącze tą nową kartę dźwiękową z game portem, bo już mi nie jest potrzebna. No i teraz zaczął się mój problem, teraz mój komputer w ogóle nie widzi tego pada. Na starszym kompie (specjalnie sprawdzałem) pad działa. A jak chce go dodać w panelu sterowania, w kontrolerach gier, to mi wyskakuje takie coś "Port gier lub sterowniki portu gier nie są poprawnie skonfigurowane. Sprawdź w menadżerze urządzeń.". A w menadżerze urządzeń nic mi nie pisze, że brakuje jakiś sterowników. No to przeinstalowałem sobie windowsa, bo myslałem że to załatwi sprawe. Ale nic dalej wyskakuje ten błąd. Ale postanowiłem zaintalować te rzeczy z tej karty dźwiękowej z portem gier, tej co odłączyłem, chce zainstalować, a tu mi wyskakuje takie coś: "Please plug in "C-Media PCI Audio Device" and install driver again.". No i ściągałem nowe rzeczy do tej karty, ale ciągle to mi wyskakuje. I nie mam pojęcia jak naprawić te 2 błędy. A chodzi mi o to żeby mój komp czytał pada(pada jest na 100% sprawny). Męcze się z tym od długiego czasu, czytam wiele for, ale nic mi to nie pomaga. Bardzo proszę o pomoc, naprawdę bardzo. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Problem z wykrywaniem pada!!!
- rokko
- Kontaktowanie:
Port gier lub sterowniki portu gier nie są poprawnie skonfigurowane. Sprawdź w menadżerze urządzeń
A w menadżerze urządzeń nic mi nie pisze
Włóż kartę którą wyjąłeś wcześniej (oczywiście przy wyłączonym kompie

Start => Uruchom => devmgmt.msc
Odszukaj urządzenie - port gier i PPM na nim => Odinstaluj
Podobnie postąp z kartą dźwiękową.
Wyłącz komputer i wyjmij kartę.
Uruchom ponownie komputer i sprawdź sytuację.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
OK tak zrobie, wielkie dzięki za pomoc. W najbliższym czasie napisze czy działa.
-- 29 paź 2010, 20:44 --
Kurcze zrobiłęm dokładnie tak jak napisałeś. I próbuje a tu ten sam błąd, pisze mi, że jakiś błąd z portem gier, że jest źle skonfigurowany(to co wcześniej). Nie wiem co robić prosze o pomoc. Dodam, że jak z powrotem włążyłem tą karte , żeby odintalowaćto pada mi od razu wykryło. Proszęo pomoc.
-- 30 paź 2010, 12:27 --
Może mi ktoś pomóc?????
-- 29 paź 2010, 20:44 --
Kurcze zrobiłęm dokładnie tak jak napisałeś. I próbuje a tu ten sam błąd, pisze mi, że jakiś błąd z portem gier, że jest źle skonfigurowany(to co wcześniej). Nie wiem co robić prosze o pomoc. Dodam, że jak z powrotem włążyłem tą karte , żeby odintalowaćto pada mi od razu wykryło. Proszęo pomoc.
-- 30 paź 2010, 12:27 --
Może mi ktoś pomóc?????
- rokko
- Kontaktowanie:
No dobra ale pad jest na USB więc spróbuj jeszcze sztuczki z deinstalacją driverów.
Pobierz usbdeview i spolszczenie. Instrukcja deinstalacji driverów poniżej.
http://forum.hotfix.pl/sprzet-komputerowy/nie-wykrywa-drukarki-przez-usb-hp-4180-t7106.html?hilit=usbdeview#p37851
http://forum.hotfix.pl/sieci-komputerowe/internet-orange-vista-64bit-option-icon-usb-modem-t7030.html?hilit=%20usbdeview#p37548
Opisy są wprawdzie dla modemu i drukarki ale procedura jest zawsze taka sama, tą różnicą w Twoim przypadku, że szukasz oczywiście pada.
Pobierz usbdeview i spolszczenie. Instrukcja deinstalacji driverów poniżej.
http://forum.hotfix.pl/sprzet-komputerowy/nie-wykrywa-drukarki-przez-usb-hp-4180-t7106.html?hilit=usbdeview#p37851
http://forum.hotfix.pl/sieci-komputerowe/internet-orange-vista-64bit-option-icon-usb-modem-t7030.html?hilit=%20usbdeview#p37548
Opisy są wprawdzie dla modemu i drukarki ale procedura jest zawsze taka sama, tą różnicą w Twoim przypadku, że szukasz oczywiście pada.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Ok. Dzięki wszystkim za pomoc. Problem załatwiony. Chyba było coś z padem, bo kupiłem nowego i wszystko śmiga. Pozdrawiam.
-
- Reklama