Podczas tworzenia archiwum ciągłego w Winrarze wyskoczył mi nst. błąd:Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nie jestem pewien co w tym przypadku powinienem zrobić, może ktoś by wiedział ?
Może powiem co robię po kolei:
1. pobieram dany plik lub pliki z Netu w formacie .rar.
2. w Winrarze zaznaczam pliki i klikam na dodaj do archiwum, dodaję pliki do archiwum i tworzę z nich archiwum ciągłe. Zaczyna tworzyć się archiwum .rar.
3. w Winrarze w utworzonym archiwum klikam opcję napraw archiwum, gdzie zaznaczam dodaj dane naprawcze, i inne opcje. Trwa naprawa archiwum .rar.
4. naprawione archiwum znajduje się na dysku twardym pod nazwą fixed.nazwa.rar. Jest to archiwum skompresowane. Wypakowuję z niego pliki i tworzy się plik lub folder z plikami pod nazwą fixed.nazwa.rar - archiwum nadal jest skompresowane.
5. otwieram folder z plikami .rar i wypakowuję je w tym folderze. I tutaj właśnie podczas wypakowywania pojawił się ww. komunikat o błędzie. Z Winrara korzystam wiem, że można dodawać tam woluminy naprawcze jednak nie jestem aż tak wprawny aby to zrobić i dlatego proszę o pomoc.
Problem z wypakowaniem archiwum Winrara
- XMan
Po pierwsze czy masz wykupioną licencję ?
Po drugie uważam że jest lepszy/darmowy 7-Zip
Po drugie uważam że jest lepszy/darmowy 7-Zip
- seba86mu
Próbowałeś rozpakować to co pobrałeś ?
Pytam, bo być może te dwie części składowe, których dotyczy błąd (part 2 i part 7) całego archiwum są uszkodzone lub niekompletne.
Być może part 2 i part 7 nie pobrały się w pełni.
Pytam, bo być może te dwie części składowe, których dotyczy błąd (part 2 i part 7) całego archiwum są uszkodzone lub niekompletne.
Być może part 2 i part 7 nie pobrały się w pełni.
- manitu
To jest wersja testowa z której wolno korzystać więc nie wiem o co ci chodzi ?
Pozwolisz, że pozostanę przy Winrarze, 7Zip też posiadam, co prawda obsługuje on pliki z rozszerzeniem .rar, ale ich nie naprawia nad czym boleję.
Do seba86mu: tak wiem o co ci chodzi, czasami rzeczywiście archiwa .rar nie pobierają się w całości, miałem kilka takich przypadków, ale tym razem sprawdziłem - są w całości.
Pozwolisz, że pozostanę przy Winrarze, 7Zip też posiadam, co prawda obsługuje on pliki z rozszerzeniem .rar, ale ich nie naprawia nad czym boleję.
Do seba86mu: tak wiem o co ci chodzi, czasami rzeczywiście archiwa .rar nie pobierają się w całości, miałem kilka takich przypadków, ale tym razem sprawdziłem - są w całości.
Ostatnio zmieniony 19 cze 2012, 12:27 przez manitu, łącznie zmieniany 1 raz.
- seba86mu
A uszkodzone nie są ?
Próbowałeś rozpakować wszystkie party do jednego pliku ?
Próbowałeś rozpakować wszystkie party do jednego pliku ?
- manitu
Po pierwsze sprawdziłem czy wszystkie części pobrały się w całości - i tak.
Po drugie - no przecież napisałem, że łączę wszystkie w jedno archiwum i dodaję dane naprawcze - bo pojedyncze pliki najczęściej ich nie mają i wtedy wypakowuję. Zawsze tak robię i wszystko na ogół jest OK, tym razem tak nie jest.
Pytasz czy nie są uszkodzone - w komunikacie pisze, że plik lub wolumin są uszkodzone, oraz błąd CRC. Czasem wynika to z niepełnego pobrania pliku lecz nie tym razem.
Postanowiłem wypakować bezpośrednio wszystkie party bez danych naprawczych na dysk i pojawia się ten sam komunikat co w screenie tylko bez nazwy fixed co oczywiste.
Po drugie - no przecież napisałem, że łączę wszystkie w jedno archiwum i dodaję dane naprawcze - bo pojedyncze pliki najczęściej ich nie mają i wtedy wypakowuję. Zawsze tak robię i wszystko na ogół jest OK, tym razem tak nie jest.
Pytasz czy nie są uszkodzone - w komunikacie pisze, że plik lub wolumin są uszkodzone, oraz błąd CRC. Czasem wynika to z niepełnego pobrania pliku lecz nie tym razem.
Postanowiłem wypakować bezpośrednio wszystkie party bez danych naprawczych na dysk i pojawia się ten sam komunikat co w screenie tylko bez nazwy fixed co oczywiste.
- greh
- Kontaktowanie:
A cóż to za film pobrałeś, albo chcesz wrzucić do netu?
Prywatny? Wykonany przez Ciebie?
I co tu teraz z Tobą zrobić?
Prywatny? Wykonany przez Ciebie?
I co tu teraz z Tobą zrobić?

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
- seba86mu
manitu pisze:Postanowiłem wypakować bezpośrednio wszystkie party bez danych naprawczych na dysk i pojawia się ten sam komunikat co w screenie tylko bez nazwy fixed co oczywiste.
Czyli sprawa jest oczywista - pobrane archiwa są uszkodzone.
- manitu
Tak są uszkodzone. Pytam więc czy mogę zacząć proces naprawczy i jak krok po kroku go wykonać. Wiem, że mogę dodawać woluminy naprawcze o ile są dane naprawcze a są - szanse naprawy wtedy rosną.
-
- Reklama