Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <- Problem prawie identyczny z tym że debugging tools nie znajduje żadnych plików C:\windows. Nie mam tam nawet folderu Minidump. Natomiast wyszukiwarka plików i folderów dla windows nie znajduje żadnych plików .dmp na dysku lokalnym.
Konfiguracja komputera to
Płyta: GA-MA790XT-UD4P
Procesor: ADM adx630wfgibox
Karta graficzna: Ge force 9500 GT
4GB Ram
Problem z zawieszaniem się komputera
- rokko
- Kontaktowanie:
Problem z zawieszaniem sie komputera
Błędy krytyczne odnotowywane są też w dziennikach zdarzeń.
Jeżeli Dumpów nie ma daj do analizy całe dzienniki, aplikacja oraz system według instrukcji zapisywanie dzienników podglądu zdarzeń.
Dzienniki wrzuć na jakiś hosting, najlepiej wikisend.com przed wrzuceniem proszę je skompresować do formatu 7z lub RAR według instrukcji kompresowanie plików i folderów. W treści postu zamieszczasz tylko sam odnośnik prowadzący do dzienników.
Jeżeli Dumpów nie ma daj do analizy całe dzienniki, aplikacja oraz system według instrukcji zapisywanie dzienników podglądu zdarzeń.
Dzienniki wrzuć na jakiś hosting, najlepiej wikisend.com przed wrzuceniem proszę je skompresować do formatu 7z lub RAR według instrukcji kompresowanie plików i folderów. W treści postu zamieszczasz tylko sam odnośnik prowadzący do dzienników.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <--link do dzienników
- rokko
- Kontaktowanie:
Błędów jest sporo...
Jednak najczęściej pojawia się jeden...
Wszystko na to wskazuje że błąd związany jest z kartą graficzną.
Wpierw zaktualizuj sterowniki od płyty głównej, następnie zaktualizuj sterownik karty graficznej. Poszukaj poprzez Windows Update czy nie ma nowszych sterowników, jeżeli nic nie znajdzie, udaj się na strony producentów i zobacz czy są nowsze sterowniki.
The driver detected a controller error on \Device\CdRom1.
The driver detected a controller error on \Device\Harddisk1\D.
Jednak najczęściej pojawia się jeden...
The Cardex service failed to start due to the following error:
Cannot create a file when that file already exists.
Wpierw zaktualizuj sterowniki od płyty głównej, następnie zaktualizuj sterownik karty graficznej. Poszukaj poprzez Windows Update czy nie ma nowszych sterowników, jeżeli nic nie znajdzie, udaj się na strony producentów i zobacz czy są nowsze sterowniki.
-
zainstalowałem sterowniki najnowsze i już myślałem że wszystko działa (nie zawiesił się przez godzinę prawie) ale jednak
(
jakieś inne pomysły?

jakieś inne pomysły?
- rokko
- Kontaktowanie:
The Cardex service failed to start due to the following error:
Po aktualizacji błędy w dziennikach są identyczne jak powyższy? Czy coś w tej materii uległo zmianie?
- XMan
rokko ma rację :
Zainstalowałeś prawidłowo sterowniki do chipsetu płyty głównej - Chipset ?
Masz płytkę ze sterownikami od komputera to włóż ją do napędu CD, zminimalizuj.
Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń.
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...
Uruchom ponownie komputer.
Zainstalowałeś najnowsze sterowniki do karty graficznej ale czy po deinstalacji poprzednich sterowników przeczyściłeś w miarę dokładnie komputer ?
Dużo starsze sterowniki mogą być najlepsze.
Po instalacji sterowników musisz ponownie zainstalować DirectX.
Proponuję w/g. kolejności :
1. zainstalować Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Są w Zip-ie, wypakuj, wyszukaj issetup, kliknij dwa razy, zainstaluj i uruchom ponownie komputer.

Sprawdź.
2. Przeczyść komputer CCleanerem.
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
/ podczas instalacji odchacz ,,Automatyczną aktualizację CCleaner" oraz ,,Dodaj pasek narzędziowy Yahoo" /.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów oraz sterowników.
3. Zainstaluj DirectX 9.0c
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX 9.0c.
4. Starsze sterowniki :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Odinstalujesz w ,,Dodaj lub usuń programy", usuwasz ręcznie PPM / prawym przyciskiem myszki / folder NVIDIA z dysku C, czyścisz komputer CCleanerem, restartujesz komputer i ponownie czyścisz CCleanerem - instalujesz nowsze lub starsze sterowniki...
Zainstalowałeś prawidłowo sterowniki do chipsetu płyty głównej - Chipset ?
Masz płytkę ze sterownikami od komputera to włóż ją do napędu CD, zminimalizuj.
Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń.
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...
Uruchom ponownie komputer.
zainstalowałem sterowniki najnowsze
Zainstalowałeś najnowsze sterowniki do karty graficznej ale czy po deinstalacji poprzednich sterowników przeczyściłeś w miarę dokładnie komputer ?
Dużo starsze sterowniki mogą być najlepsze.
Po instalacji sterowników musisz ponownie zainstalować DirectX.
Proponuję w/g. kolejności :
1. zainstalować Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Są w Zip-ie, wypakuj, wyszukaj issetup, kliknij dwa razy, zainstaluj i uruchom ponownie komputer.

Sprawdź.
2. Przeczyść komputer CCleanerem.
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
/ podczas instalacji odchacz ,,Automatyczną aktualizację CCleaner" oraz ,,Dodaj pasek narzędziowy Yahoo" /.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów oraz sterowników.
3. Zainstaluj DirectX 9.0c
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX 9.0c.
4. Starsze sterowniki :
Odinstalujesz w ,,Dodaj lub usuń programy", usuwasz ręcznie PPM / prawym przyciskiem myszki / folder NVIDIA z dysku C, czyścisz komputer CCleanerem, restartujesz komputer i ponownie czyścisz CCleanerem - instalujesz nowsze lub starsze sterowniki...
-
Zrobiłem to co radził Xman- dalej sie zawiesza. Aktualne dzienniki są tu -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ja uważam że to nie przez grafike. Byłem z komputerem u znajomego i zostawiłem mu na noc żeby testowal ale jemu sie anirazu nie zawiesił. Jedyne czego on nie używał to Blueconnect wiec pewnie tu pewnie tkwi problem. Byłem na stronie ery -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <- pobrałem plik "Aktualizacja aplikacji blueconnect (Windows + MAC OS X)" ale występuje błąd -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ja uważam że to nie przez grafike. Byłem z komputerem u znajomego i zostawiłem mu na noc żeby testowal ale jemu sie anirazu nie zawiesił. Jedyne czego on nie używał to Blueconnect wiec pewnie tu pewnie tkwi problem. Byłem na stronie ery -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <- pobrałem plik "Aktualizacja aplikacji blueconnect (Windows + MAC OS X)" ale występuje błąd -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- rokko
- Kontaktowanie:
W dziennikach jest identyczny błąd jak wcześniej. Za to nie ma błędów związanych z interfejsami sieciowymi czy blueconnect'em więc nie ma podstaw do tego, aby sądzić że to problem właśnie ten. Jeżeli uważasz, że to problem może leżeć w tym, odinstaluj aplikację Blueconnect manager i/lub Blueconnect compressor i połącz się z siecią używając do tego aplikacji Top_NetInfo.
Co do błędu aktualizacji, uruchom instalator z uprawnieniami administracyjnymi, PPM na pliku instalacyjnym => Uruchom jako... wskaż konto "Administrator".
Co do błędu aktualizacji, uruchom instalator z uprawnieniami administracyjnymi, PPM na pliku instalacyjnym => Uruchom jako... wskaż konto "Administrator".
-
dobra.. teraz juz wiem ze to blueconnect. jak nie wlacze programu przy wlaczaniu komputera ani nie mam go w usb to mi si nie zawiesza. Jak tylko go podepne to dlugo nie musze czekac na zawias.
-
- Reklama