Problem ze zintegrowaną kartą dźwiękową w laptopie

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
erbis 2

Użytkownik

Post09 wrz 2013, 15:24

Witam :)
Jestem tu po raz pierwszy a zatem witam Wszystkich serdecznie.
Mam problem (a przy okazji, mam 65 lat).Przy instalowaniu zewnętrznej karty dźwiękowej na USB (Audiotrak MAYA U5 USB)
wyłączyłem kartę wewnętrzną i określiłem w panelu sterowania, że MAYA będzie urządzeniem domyślnym dla odtwarzanych dźwięków.Dodam, że MAYA "śmiga i jest to świetna karta do słuchania muzyki (głośniki solo 6c). Mam zainstalowane najnowsze sterowniki do nowej karty jak również pięknie działa mikser głośności.
Co powienienem zrobic, aby działała również karta zintegrowana, bo nie działają mi głośniczki w laptopie i w żaden sposób
nie mogę ponownie włączyc karty wewnętrznej. Jak konkretnie skonfigurowac w panelu sterowania, aby MAYA służyła
wyłącznie do odtwarzania muzyki na Solo 6c, ale też aby można było (nie równocześnie) słuchac muzyki z głośniczków laptopa. (Samsung R 540, Widows 7).
Bardzo dziekuję z góry za wyrozumiałośc i proszę o pomoc :)
erbis2

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Post10 wrz 2013, 00:54

Nie ma wyjścia, trzeba ustawić głośniki laptopa na domyślne, podobnie kartę dźwiękową, inaczej nie zadziała. Potem podpinając nową kartę musisz wyciszać wbudowane głośniki.

-- 10 wrz 2013, 00:54 --

Nie ma wyjścia, trzeba ustawić głośniki laptopa na domyślne, podobnie kartę dźwiękową, inaczej nie zadziała. Potem podpinając nową kartę musisz wyciszać wbudowane głośniki.

erbis 2

Użytkownik

Post10 wrz 2013, 21:02

Dziękuję bardzo.Pozdrawiam :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”