Witam.
Od dłuższego czasu nie mogę wyłączyć aktualizacji automatycznych Javy oraz Avast wykazuje mi że mam starą,
Status oprogramowania: KRYTYCZNY.
Początkowo myślałem że to jest jakiś błąd ze strony producentów, dzisiaj aktualizowałem Javę ponieważ wyszła
nowa wersja i to samo.
Kiedyś tego nie było a oprócz tego znam się na tym, Java została zainstalowana prawidłowo i wszystko działa.
Czy u Was na Windows 7 również to występuje ?
Załączam screeny:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Problemy po aktualizacji Javy
- XMan
- LupeR
XMan pisze:Czy u Was na Windows 7 również to występuje ?
U mnie wszystko w porządku, okazało się że zapomniałem zainstalować Jave na nowym systemie i zrobiłem to przed chwilą(Version 7 Update 40). Avast pokazuję >Zaktualizowano.W Java control panel mogę normalnie wyłączyć aktualizacje automatyczne. Win 7 Professional x32.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
- XMan
Dzięki za odpowiedź
Odnośnie Javy to widzę że jest u Ciebie OK.
Tylko Status oprogramowania: KRYTYCZNY w Avaście.
Dzisiaj również wyszedł nowy Flash Player dla innych przeglądarek oraz IE - zaktualizuj.
Zaktualizuj wcześniej IE
Masz zainstalowany Service Pack 1 ?
Oczekuję dalszych odpowiedzi odnośnie mojego problemu.
Chyba będę musiał przeinstalować Avasta a to kosztuje dużo czasu i jeszcze nie wiadomo czy to pomoże ?

Odnośnie Javy to widzę że jest u Ciebie OK.
Tylko Status oprogramowania: KRYTYCZNY w Avaście.
Dzisiaj również wyszedł nowy Flash Player dla innych przeglądarek oraz IE - zaktualizuj.
Zaktualizuj wcześniej IE

Masz zainstalowany Service Pack 1 ?
Oczekuję dalszych odpowiedzi odnośnie mojego problemu.
Chyba będę musiał przeinstalować Avasta a to kosztuje dużo czasu i jeszcze nie wiadomo czy to pomoże ?
- bajbus
Jak używałem windows'a 7 i avasta to też miałem status oprogramowania krytyczny ale teraz mam zainstalowaną ósemkę i nie używam avasta ani innego antywira tylko tego nieszczęsnego windows defender
i z chęcią bym się go pozbył ale po instalacji np avasta czy comodo po wyłączeniu czy zresetowaniu laptopa pokazywał się czarny pulpit i nic się nie działo opisywałem już ten problem na forum ale nawet analiza logów nie pomogła

- XMan
Sprawdziłem na drugim systemie Windows XP który również posiadam jednocześnie na tym komputerze i po instalacji najnowszej wersji Javy mogę wyłączyć aktualizacje automatyczne:
Widać że Avast źle wykazuje ponieważ ponownie wykrywa że mam starą Javę.
Muszę sprawdzić koniecznie inną instalację Avasta - ostatnio tylko robiłem aktualizacje z jego opcji.
Zobaczę co będzie po jego odinstalowaniu, przeczyszczeniu komputera oraz ponownej instalacji...
-- 12 wrz 2013, 16:31 --
Tak jak myślałem.
Odinstalowałem Avasta, usunąłem ręcznie w Program Files oraz Użytkownicy przy Pokaż ukryte pliki oraz foldery
--> usunąłem pozostałości w regedit - Edytor rejestru.
Przeczyściłem komputer CCleanerem oraz Eusing Free Registry Cleanerem, zainstalowałem najnowszą wersję Avasta
i jest efekt:
Status oprogramowania: DOBRY
Odnośnie wyłączenia aktualizacji automatycznych Javy to chyba blokuje u mnie Comodo Firewall
który mam zainstalowany na Windows 7.
Jak to odblokować
Widać że Avast źle wykazuje ponieważ ponownie wykrywa że mam starą Javę.
Muszę sprawdzić koniecznie inną instalację Avasta - ostatnio tylko robiłem aktualizacje z jego opcji.
Zobaczę co będzie po jego odinstalowaniu, przeczyszczeniu komputera oraz ponownej instalacji...
-- 12 wrz 2013, 16:31 --
Tak jak myślałem.
Odinstalowałem Avasta, usunąłem ręcznie w Program Files oraz Użytkownicy przy Pokaż ukryte pliki oraz foldery
--> usunąłem pozostałości w regedit - Edytor rejestru.
Przeczyściłem komputer CCleanerem oraz Eusing Free Registry Cleanerem, zainstalowałem najnowszą wersję Avasta
i jest efekt:
Status oprogramowania: DOBRY

Odnośnie wyłączenia aktualizacji automatycznych Javy to chyba blokuje u mnie Comodo Firewall
który mam zainstalowany na Windows 7.
Jak to odblokować

-
- Reklama