Problemy z google (Youtube, Streetview)

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Drakus

Użytkownik

Post16 sie 2012, 15:28

Witam.
Mam od wczoraj dosyć dziwne problemy z youtube i streetview. Otóż nie mogę odtworzyć żadnego filmu bo pojawia się komunikat "An error occurred. Please try again later." nie mogę również napisać żadnego komentarza, pojawia się białe okno z napisem "Wczytuję..." i tak bez końca. Drugi problem dotyczy streetview które również nie działa, mianowicie przeciągam ludzika na ulice i nic się nie dzieje (no czasem się przeglądarka zawiesi). Problemy z youtube zaczęły się już kilka dni temu gdy mając internet 20Mbps nie mogłem oglądać filmów nawet 720p, czasami zdarzały się problemy już przy 480p.
Mam najnowszego Firefoxa.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post16 sie 2012, 22:06

Zobacz najpierw na innej przeglądarce, jak tam będzie dobrze to wina Firefoxa, a wtedy trzeba mu najpierw wyczyścić cache.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Drakus

Użytkownik

Post16 sie 2012, 22:32

Na Chrome działa, ale jej nie lubię więc nie chce się na nią przerzucać. Mógłbym na Operę, ale się zawiesza po paru minutach. Spróbuje wyczyścić cache.
---EDIT---
Wyczyściłem wszystko, ale nadal nie działa.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post16 sie 2012, 22:50

Jakieś dodatki Masz poinstalowane, które mogłyby coś zablokować, może NoScript?
Hotfix

Drakus

Użytkownik

Post16 sie 2012, 22:58

Adblock Plus, IE Tab, Java Console - wyłączyłem wszystkie i nadal nie działa. Z tym że to przestało działać z dnia na dzień, nic nie instalowałem, ani nie grzebałem w ustawieniach. Przedtem tylko były problemy z prędkością, ale myślałem że to wina serwerów youtube, lecz na chrome pięknie śmiga w 1080p, a na FF musiałem w 480p oglądać.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post16 sie 2012, 23:02

Odinstaluj Flash Playera narzędziem Flash Player Uninstaller:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Uruchom program => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => Analiza => Uruchom Cleaner

Dokonaj naprawy rejestru programem => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => Skanuj rejestr => Napraw rejestr

Jeżeli powyższe nie pomoże wykonaj całkowitą deinstalację przeglądarki, wcześniej jednak zapisz posiadane zakładki do pliku HTML:
Firefox => Zakładki => Wyświetl wszystkie zakładki => Importowanie i kopie zapasowe => Eksportuj zakładki do pliku HTML

Poniższe zabiegi spowodują całkowita utratę danych przeglądarki.

Odinstaluj Mozillę Firefox poprzez Programy i funkcje w Panelu sterowania.

Przeczyść ponownie system programem => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => Analiza => Uruchom CCleaner

Usuń folder Mozilla z lokalizacji:
C:\Użytkownicy\Twój profil\AppData (folder ukryty)\Local\
C:\Użytkownicy\Twój profil\AppData (folder ukryty)\Roaming\

Usuń folder Mozilla Firefox z domyślnej lokalizacji instalacji, czyli:
C:\Program Files\ (chyba, że zainstalowałeś w innej lokalizacji)

Zainstaluj Mozillę Firefox:

Zainstaluj Flash Player:

Zakładki wczytasz do nowo zainstalowanej przeglądarki poprzez wybór opcji Importuj zakładki z pliku HTML według powyższego schematu.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post16 sie 2012, 23:21

Ewentualnie jeszcze najpierw dodatek FEBE do robienia kopii profili Firefoxa, w tym zapisanych haseł
Hotfix

Drakus

Użytkownik

Post20 sie 2012, 22:40

To na nic, nadal to samo.

-- 19 sie 2012, 11:36 --

Dobra próbowałem wszystkiego, przeinstalowywałem FF i flasha po kilka razy, próbowałem czyścić cache jeszcze więcej razy, a nawet nie wiem czy moja przeglądarka zapisuje jakiś cache, ale to wszystko na nic. Po prostu pewnego dnia You tube i Streetview nagle i nie wiadomo dlaczego przestały działać.

-- 20 sie 2012, 22:40 --

Ok, już działa :D Wystarczyło Real Playera odinstalować.

• Reklama

Wróć do „Problemy”