tak jeżeli ma te samo wejście

co w kompie NP. ATA. bądź w nowszych sata choć tego nie wiem
jak w pc masz i SATA i ATA to nie będzie problemu lecz
dekodery używają innego sposobu porozumiewania się z dyskiem jakiś inny kod itp oraz dysk chodzi tylko gdy coś z niego odczytujesz / zapisujesz dla tego najczęściej zużycie dysku nie dochodzi do 2000 h najczęściej 600-800 ( w oparciu o 2 dyski z 2 dekoderów) w moim przypadku

.
więc może być problem z partycją bo dekoder nie potrzebuje partycji i w menadżerze dyskami będziesz prawdopodobnie musiał utworzyć partycję i go sformatować więc musisz się liczyć z utratą danych na tym dysku ( jeżeli nie będzie widziany w mój komputer)
-------
krótko mówiąc tak jeżeli dysk ma wtyczkę SATA bądź ATA to będzie pasować oraz gdy nie będzie widziany w mój komputer musisz się upewnić że dysk jest widoczny w biosie oraz czy jest dobrze ustawiony master/slave oraz czy jego nazwa jest poprawnie wyświetlana w biosoe .
A gdy BIOS się będzie zawieszaćjeżeli go podłączysz do taśmy IDE z jednym dyskiem chociażby MASTER to ten z C+ musi być slave jeżeli nadal będzie problem to zamień master na slave a slave na master ( czasem dysk może mieć to uszkodzone zmiany na master/slave)
a jak nadal będzie się bios zawieszać to podłącz dysk tam gdzie stacje dysków masz bez "zworki" sam dysk na tej taśmie nie może nic innego być oprócz dysku bo możesz mieć 2 Taśmy IDE czyli 3 dyski i 1 stacja max wiesz o co chodzi o
( nie najlepiej tłumacze):
jeden kabel ATA IDE ---- dysk twardy z systemem
drugi kabel ATA IDE ----- odłączasz stacje cd/dvd i podłanczasz dysk z C+