Problemy z Windowsem po nakładce

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
gajad21995

Użytkownik

Post20 paź 2009, 21:31

Witam.
Zainstalowałem sobie nakładkę na Windows i wtedy komputer się zresetował, uruchomił się i została sama tapeta bez ikon i paska. Nie mogę uruchomić menadżera zadań (ctrl+alt+delete) wyskakuje błąd, żadne skrypty nie działają, nie ma auto startu z płyty - też wyskakuje błąd. Nie mogę wejść do biosu gdyż nie reaguje na przycisk. Ja mam auto start z płyty na F12,
gdy klikam na F12 również nie startuje. Próbowałem również powrócić do ostatniego dobrego ustawienie więc przy starcie klikałem F8 i wybrałem opcje ,,powróć do ostatnich znanych ustawień" i nic sama tapeta. A i też robiłem przez tryb awaryjny z wierszem poleceń ale gdy wyskakuje wiersz wyskakuje błąd i się wyłącza.
Proszę o szybką pomoc. :(

-- Dzisiaj, 21:53 --

Sorka za tego emotikona ale to przypadkowo.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2009, 23:16 przez XMan, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: korekta tytułu @me@djohnsc, poprawa pisowni, dodanie polskich znaków diakrytycznych.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Re: Problemy z Windowsem po nakładce

Post20 paź 2009, 22:36

A jak zawsze piszę na forum i przestrzegam przed niektórymi programami/nakładkami to nikt mnie słucha :(
Podaj jaki masz system, płytę główną, procesor, pamięć, kartę graficzną itp.itd.
Jaka to jest ta nakładka ?
Odinstaluj tą nakładkę w ,,Dodaj lub usuń programy" w trybie awaryjnym, przeczyść komputer programem CCleaner
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
/ podczas instalacji odchacz ,,Automatyczną aktualizację CCleaner" oraz ,,Dodaj pasek narzędziowy Yahoo" /.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów oraz sterowników.
Przeczyść programem Eusing Free Registry Cleaner .
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń -> Skanuj rejestr -> Napraw rejestr.
Zrestartuj komputer i ponownie przeczyść w/w programami.
Może jeszcze trzeba usunąć ręcznie w C:\Program Files, C:\Documents and Settings / Pokaż ukryte pliki i foldery /, C:\WINDOWS oraz regedit.
Efekty mogą być widoczne dopiero po kilku dniach i codziennym czyszczeniu komputera dlatego nie warto się śpieszyć ;)
Przeskanuj dokładnie komputer swoimi programami antywirusowymi.
Podaj logi wg. tego regulaminu
/ są nakładki z wirusami /.
Później pozostaje jedynie przywracanie/naprawa systemu lub format. :(
Format na końcu :!:
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post21 paź 2009, 00:25

Skoro nie chodzi klawiatura w Biosie, spróbuj najpierw zresetować Bios. Jak nic to nie da, pożycz inną klawiaturę (najlepiej na PS2). Jaki to był Windows: XP czy Vista?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
gajad21995

Użytkownik

Post21 paź 2009, 10:45

Ja mam Windows XP płyta główna simensa a karty nie pamiętam ale cienka PAMIĘĆ RAM DDR1 1GB
a i jak mówiłem nie mogę nic zrobić nawet z trybu awaryjnego nic zero reakcji tylko raport o błędach
a i do biosu już mogę wejść zresetowałem go po przez wyciągnięcie baterii

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post21 paź 2009, 12:59

A zatem teraz w Biosie poszukaj w biosie zapewne w Integrated Peripherals i włącz:
USB Keyboard Support, USB Mouse Support, USB Dos Support oraz USB Legacy Support.

Czy teraz klawiatura ruszyła i pozwala wejść do trybu awaryjnego?
Hotfix

Awatar użytkownika
gajad21995

Użytkownik

Post21 paź 2009, 16:56

słuchaj klawiaura chodzi ale z trybu awaryjnego tez nie chodzi menadzer

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post23 paź 2009, 10:06

W pierwszej kolejności sprawdź czy da się uruchomić kontroler plików systemowych z poziomu konsoli odzyskiwania, nie pamiętam czy działa on tam czy też nie, dla pewności sprawdź.

Kod: Zaznacz cały

sfc /scannow

Jeżeli pierwsza metoda zawiedzie ręcznie przywróć najważniejsze pliki systemowe z płyty. Tak, aby być dokładnym należało by znać jakie dokładnie pliki modyfikowane są podczas instalacji nakładki i wszystkie je przywrócić ręcznie. To oczywiście jest do wykonania ale trzeba sporo pracy w to włożyć.
Jeżeli autostart z płyty już działa, spróbuj kolejno przywrócić najważniejsze pliki systemowe łącznie z tym nieszczęsnym menedżerem zadań. Później, o ile wszystko pójdzie dobrze, dojdzie jeszcze modyfikacja klucza rejestru odpowiedzialnego za ładowanie powłoki systemowej.

Przywracanie plików przez konsolę odzyskiwania => http://www.hotfix.pl/articles.php?article_id=12
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
gajad21995

Użytkownik

Post24 paź 2009, 12:07

ja nie mogę zbotować płytki nie wiem czemu :( :|

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post24 paź 2009, 12:17

Ustaw napęd jako pierwszy.
Do Biosu wchodzisz wciskając klawisz DEL lub F2 przy starcie komputera. Na pierwszym ekranie po starcie będzie napis Press DEL to Enter Setup, wciskasz i wchodzisz. Wybierz Advanced Bios Features->First Boot Device ustaw na CD/DVD Jeżeli nie ma Advanced Bios Features, wejdź do zakładki Boot->Boot Priority. Zapisz zmiany klawiszem F10. Na wszelkie pytania, odpowiedz Y (Yes).
Hotfix

• Reklama

Wróć do „Problemy”