Procesor CPU rówwny 100 procent

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu

Procesor CPU rówwny 100 procent

Postprzez longer » 17 sty 2012, 15:49

Witam, postanowiłem napisać nowy temat, ponieważ tamten raczej dotyczy czegoś innego. Wydaje mi się, że znalazłem przyczynę spadków FPS w Counter Strike do 30-60 ze 100. A mianowicie oto zdjęcie z mojego menadżera zadań:
Obrazek

Sami widzicie, to jak to naprawić? Nie wiem sam. Liczba procesów jest ogromna, a przez to, że procesor jest równy 100 system też chodzi mozolnie. Co robić?> :o

Sprawdzałem teraz temperature procesora w menadżerze zadań u mojej mamy, która ma 5-letniego laptopa to wynosi tam ona 10-20 procent, a u mojego brata temperatura to 30.
Avatar użytkownika
longer

Użytkownik
 
Posty: 204
Dołączył(a): 06 sie 2010, 20:23
Kasa: 324.00
Lokalizacja: Wroclaw

Procesor CPU rówwny 100 procent

Postprzez djkamil09061991 » 17 sty 2012, 18:11

nie wiem czy dawałeś, ale możesz pokazać log z autoruns:

wtedy wyłączy się zbędne usługi itp
ObrazekObrazek

Mój kanał YouTube - Kanał użytkownika KamilKamisKamulek

Przyjmuje skiny Cs Go: Wymiana
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6879
Dołączył(a): 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows 7Chrome
 

Procesor CPU rówwny 100 procent

Postprzez greh » 17 sty 2012, 18:22

A co go tak źre?
Tadeusz Mosz 25 stycznia 1954 - 05 lutego 2014
Requiescant in pace panie Tadeuszu :(.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Avatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
 
Posty: 2756
Dołączył(a): 24 sty 2009, 17:34
Lokalizacja: Racibórz
    UbuntuChrome
 

Procesor CPU rówwny 100 procent

Postprzez longer » 17 sty 2012, 19:25

djkamil09061991 napisał(a):nie wiem czy dawałeś, ale możesz pokazać log z autoruns:
... s-a128.htm
wtedy wyłączy się zbędne usługi itp




greh napisał(a):A co go tak źre?


Właśnie tego nie wiem.

A w CS nie mogę grać, bo fpsy skaczą jak szalone. A wcześniej stale były na 100.

Aha teraz PROCESOR CPU wynosi: 40-60 procent

Ale procesów jest 93 to i tak za dużo. Może mógłbym jakimś programem przeczyścić kompa?
Avatar użytkownika
longer

Użytkownik
 
Posty: 204
Dołączył(a): 06 sie 2010, 20:23
Kasa: 324.00
Lokalizacja: Wroclaw

Procesor CPU rówwny 100 procent

Postprzez greh » 17 sty 2012, 19:28

longer napisał(a):Właśnie tego nie wiem.


To przesuń w menadżerze na dół listę i zobacz co go tak obciąża.
Podaj nazwę tego procesu.
Tadeusz Mosz 25 stycznia 1954 - 05 lutego 2014
Requiescant in pace panie Tadeuszu :(.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Avatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
 
Posty: 2756
Dołączył(a): 24 sty 2009, 17:34
Lokalizacja: Racibórz
    UbuntuChrome
 

Procesor CPU rówwny 100 procent

Postprzez longer » 17 sty 2012, 19:34

Tutaj są te, które zabierają najwięcej:
Obrazek
Avatar użytkownika
longer

Użytkownik
 
Posty: 204
Dołączył(a): 06 sie 2010, 20:23
Kasa: 324.00
Lokalizacja: Wroclaw

Procesor CPU rówwny 100 procent

Postprzez greh » 17 sty 2012, 20:06

Wiesz, nie bardzo mi się chce szukać po innych forach co Ci już poradzili...
Nie ma to jak założyć dziesięć tematów na różnych forach.
Tadeusz Mosz 25 stycznia 1954 - 05 lutego 2014
Requiescant in pace panie Tadeuszu :(.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Avatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
 
Posty: 2756
Dołączył(a): 24 sty 2009, 17:34
Lokalizacja: Racibórz
    UbuntuChrome
 

Procesor CPU rówwny 100 procent

Postprzez djkamil09061991 » 17 sty 2012, 20:13

Powiem ci ze masz dużo usług (aktywnych)i innych smieci uruchamiających się przy starcie, jak bedę miał czas to powiem ci co odznaczyć w autoruns, choc pewnie ktos będzie szybszy.
ObrazekObrazek

Mój kanał YouTube - Kanał użytkownika KamilKamisKamulek

Przyjmuje skiny Cs Go: Wymiana
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6879
Dołączył(a): 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows 7Chrome
 

Procesor CPU rówwny 100 procent

Postprzez longer » 17 sty 2012, 20:26

greh napisał(a):Wiesz, nie bardzo mi się chce szukać po innych forach co Ci już poradzili...
Nie ma to jak założyć dziesięć tematów na różnych forach.


aha, założyłem na innym forum temat, bo szybko chciałem mieć informację, gdyż zastanawiałem się nad tym czy nie robić format.

djkamil09061991 napisał(a):Powiem ci ze masz dużo usług (aktywnych)i innych smieci uruchamiających się przy starcie, jak bedę miał czas to powiem ci co odznaczyć w autoruns, choc pewnie ktos będzie szybszy.


Jasne, nie ma sprawy. Będę wdzięczny jakbyś znalazł czas i powiedział co odznaczyć ;)
Avatar użytkownika
longer

Użytkownik
 
Posty: 204
Dołączył(a): 06 sie 2010, 20:23
Kasa: 324.00
Lokalizacja: Wroclaw



  • Reklama

Powrót do Problemy



 


  • Related topics
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 7 gości