Procesor CPU rówwny 100 procent

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
longer

Użytkownik
Posty: 218
Rejestracja: 06 sie 2010, 21:23
Lokalizacja: Wroclaw

Procesor CPU rówwny 100 procent

Post17 sty 2012, 16:49

Witam, postanowiłem napisać nowy temat, ponieważ tamten raczej dotyczy czegoś innego. Wydaje mi się, że znalazłem przyczynę spadków FPS w Counter Strike do 30-60 ze 100. A mianowicie oto zdjęcie z mojego menadżera zadań:
Obrazek

Sami widzicie, to jak to naprawić? Nie wiem sam. Liczba procesów jest ogromna, a przez to, że procesor jest równy 100 system też chodzi mozolnie. Co robić?> :o

Sprawdzałem teraz temperature procesora w menadżerze zadań u mojej mamy, która ma 5-letniego laptopa to wynosi tam ona 10-20 procent, a u mojego brata temperatura to 30.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8080
Rejestracja: 18 lut 2009, 12:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Procesor CPU rówwny 100 procent

Post17 sty 2012, 19:11

nie wiem czy dawałeś, ale możesz pokazać log z autoruns:
http://www.hotfix.pl/optymalizacja-auto ... s-a128.htm
wtedy wyłączy się zbędne usługi itp

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Posty: 2856
Rejestracja: 24 sty 2009, 18:34
Lokalizacja: Racibórz
Kontaktowanie:

Procesor CPU rówwny 100 procent

Post17 sty 2012, 19:22

A co go tak źre?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

Awatar użytkownika
longer

Użytkownik
Posty: 218
Rejestracja: 06 sie 2010, 21:23
Lokalizacja: Wroclaw

Procesor CPU rówwny 100 procent

Post17 sty 2012, 20:25

djkamil09061991 pisze:nie wiem czy dawałeś, ale możesz pokazać log z autoruns:
http://www.hotfix.pl/optymalizacja-auto ... s-a128.htm
wtedy wyłączy się zbędne usługi itp


Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

greh pisze:A co go tak źre?


Właśnie tego nie wiem.

A w CS nie mogę grać, bo fpsy skaczą jak szalone. A wcześniej stale były na 100.

Aha teraz PROCESOR CPU wynosi: 40-60 procent

Ale procesów jest 93 to i tak za dużo. Może mógłbym jakimś programem przeczyścić kompa?

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Posty: 2856
Rejestracja: 24 sty 2009, 18:34
Lokalizacja: Racibórz
Kontaktowanie:

Procesor CPU rówwny 100 procent

Post17 sty 2012, 20:28

longer pisze:Właśnie tego nie wiem.


To przesuń w menadżerze na dół listę i zobacz co go tak obciąża.
Podaj nazwę tego procesu.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

Awatar użytkownika
longer

Użytkownik
Posty: 218
Rejestracja: 06 sie 2010, 21:23
Lokalizacja: Wroclaw

Procesor CPU rówwny 100 procent

Post17 sty 2012, 20:34

Tutaj są te, które zabierają najwięcej:
Obrazek

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Posty: 2856
Rejestracja: 24 sty 2009, 18:34
Lokalizacja: Racibórz
Kontaktowanie:

Procesor CPU rówwny 100 procent

Post17 sty 2012, 21:06

Wiesz, nie bardzo mi się chce szukać po innych forach co Ci już poradzili...
Nie ma to jak założyć dziesięć tematów na różnych forach.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8080
Rejestracja: 18 lut 2009, 12:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Procesor CPU rówwny 100 procent

Post17 sty 2012, 21:13

Powiem ci ze masz dużo usług (aktywnych)i innych smieci uruchamiających się przy starcie, jak bedę miał czas to powiem ci co odznaczyć w autoruns, choc pewnie ktos będzie szybszy.

Awatar użytkownika
longer

Użytkownik
Posty: 218
Rejestracja: 06 sie 2010, 21:23
Lokalizacja: Wroclaw

Procesor CPU rówwny 100 procent

Post17 sty 2012, 21:26

greh pisze:Wiesz, nie bardzo mi się chce szukać po innych forach co Ci już poradzili...
Nie ma to jak założyć dziesięć tematów na różnych forach.


aha, założyłem na innym forum temat, bo szybko chciałem mieć informację, gdyż zastanawiałem się nad tym czy nie robić format.

djkamil09061991 pisze:Powiem ci ze masz dużo usług (aktywnych)i innych smieci uruchamiających się przy starcie, jak bedę miał czas to powiem ci co odznaczyć w autoruns, choc pewnie ktos będzie szybszy.


Jasne, nie ma sprawy. Będę wdzięczny jakbyś znalazł czas i powiedział co odznaczyć ;)



  • Reklama

Wróć do „Problemy”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 5 gości