Program AVMedia TV

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 333
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Program AVMedia TV

Post30 sty 2014, 12:48

Witam, ponieważ zmieniłem system z Win XP Profesional na Win7 Home Premium. Zainstalowałem program ktory uprzednio używałem na poprzednim systemie,jest to Aver MediaCenter v.1.7.3: Po uruchomieniu programu TV ukazuje się komunikat że "Nie można odnalezść Kart tunera AVMedia TV ".
Poprzednie dane ktore miałem zainstalowane na XP,
AVer MediaCenter Wersja produktu:1.7.3
AVerTV Video Capture (Philips1216 MK5 Tuner) Wersja sterownika: 1.2.1.26
AVerTV Crossbar (88x) Wersja sterownika : 1.2.1.26
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2014, 12:51 przez wobler1, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8114
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Program AVMedia TV

Post30 sty 2014, 12:49

Jesteś pewny ze sama karta tudzież tuner jest właściwie zainstalowany i kompatybilny z win7? bo coś nie tak skoro program go nie wykrywa :)

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 333
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Program AVMedia TV

Post30 sty 2014, 12:58

Może brak sterowników, popatrz na poprzedni post gdyż go edytowałem, i wstawiłem co było w poprzednim systemie XP. Mam wgrany Piriform Speccy i tez nie pokazuje karty.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13366
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Program AVMedia TV

Post30 sty 2014, 13:02

Sprawdzałeś uruchomienie sterowników oraz innych w trybie zgodności z Windows XP (SP3) ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8114
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Program AVMedia TV

Post30 sty 2014, 13:58

No a w menedzerze urządzeń wszystko ok? nie ma wykrzykników?

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 333
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Program AVMedia TV

Post30 sty 2014, 14:41

Ja nie mam zainstalowanego Windows XP (SP3) tylko Win 7.
Co do Menadżera Urządzeń >Inne urządzenia >Kontroler mediów video ,jest znak na żółto z wykrzyknikiem.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2014, 14:43 przez wobler1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8114
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Program AVMedia TV

Post30 sty 2014, 14:43

wobler1 pisze:Kontroler mediów

to może być ta karta, podaj jej identyfikator, daj właściwosci na wpis następnie zakładka szczegóły i z listy wybierz identyfikator sprzętu.

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 333
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Program AVMedia TV

Post30 sty 2014, 14:52

Pod tym hasłem Kontroler mediów video, nie ma zadnych danych.Jedynię jak kliknę prwym klawiszem myszki wyświetlają się polecenia:
Aktualizuj oprogramowanie sterownika
Wyłącz
Odinstaluj
Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu
Właściwości

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13366
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Program AVMedia TV

Post30 sty 2014, 15:16

wobler1 pisze:Ja nie mam zainstalowanego Windows XP (SP3) tylko Win 7.
Co do Menadżera Urządzeń >Inne urządzenia >Kontroler mediów video ,jest znak na żółto z wykrzyknikiem.


1. Klik na sterowniki/program PPM (prawym przyciskiem myszki) --> Właściwości --> Zgodność
--> zaznaczasz i wybierasz - Uruchom ten program w trybie zgodności z: Windows XP (Service Pack3)
--> Zastosuj --> OK.

Przykładowo na innym programie - kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

2. http://www.hotfix.pl/sprawdzanie-identy ... s-a330.htm
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8114
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Program AVMedia TV

Post30 sty 2014, 15:43

wobler1 pisze:Właściwości

dajesz na wpis właśnie własciwości i dalej tak jak napisalem :) widac ze karta nie ma sterowników bo to jest wpis raczej od niej :)

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 333
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Program AVMedia TV

Post30 sty 2014, 16:43

Wchodzę w M. Urządz.>Inne Urządz.>jestem we własciwosciach Kontrolera mediów wideo> i otwiera mi się okno z innymi danymi Ogólne, sterownik,szczegóły,zasoby. Pod Ogólnym: z stan urządzenia ,sterowniki nie są zainstalowane błąd 28.
Sterowniki:żadne pliki nie potrzebują sterowników, albo nie zainstalowano plików.
Szczegóły: nie ma nic, nie ma opisu żadnego urządzenia.
Zasoby: urządzenie nie używa żadnych zasobów.Ponieważ wystąpiłw nim problem.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2014, 16:49 przez wobler1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8114
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Program AVMedia TV

Post30 sty 2014, 16:45

wobler1 pisze:Szczegóły: nie ma nic, nie ma opisu żadnego urządzenia.

no to dziwne bo powinna tam być rozsuwana lista... a nie możesz otwierając kompa sprawdzić co do za tuner? pewnie ma napisany model.

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 333
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Program AVMedia TV

Post30 sty 2014, 17:02

Jak sprawdzić w PC i gdzie go odnaleść, Ja laik jestem w tych sprawach, już i nie ten wiek na naukę

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8114
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Program AVMedia TV

Post30 sty 2014, 21:43

Nie mam pojęcia jaki masz ten tuner tam, tak wiec dobrze byłoby gdybys otworzył komputer, zidentyfikował ten tuner następnie go wyciągnał i spisał wszystkie dane, model itp.
Wygląda to pewnie jakoś tak:
Obrazek

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 333
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Program AVMedia TV

Post02 lut 2014, 10:13

Takie mam dane jak miałem zainstalowany w systemie Win XP i wszystko chodziło a jak przeinstalowałem na Win 7 Home Premium PC nie może znaleść karty.
Mam AVer MediaCenter Wersja produktu:1.7.3 (Build: 090721020)
AVerTV Video Capture (Philips1216 MK5 Tuner) Wersja sterownika: 1.2.1.26
AVerTV Crossbar (88x) Wersja sterownika : 1.2.1.26



  • Reklama

Wróć do „Problemy”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 7 gości