Program AVMedia TV

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu

Program AVMedia TV

Postprzez wobler1 » 30 sty 2014, 13:48

Witam, ponieważ zmieniłem system z Win XP Profesional na Win7 Home Premium. Zainstalowałem program ktory uprzednio używałem na poprzednim systemie,jest to Aver MediaCenter v.1.7.3: Po uruchomieniu programu TV ukazuje się komunikat że "Nie można odnalezść Kart tunera AVMedia TV ".
Poprzednie dane ktore miałem zainstalowane na XP,
AVer MediaCenter Wersja produktu:1.7.3
AVerTV Video Capture (Philips1216 MK5 Tuner) Wersja sterownika: 1.2.1.26
AVerTV Crossbar (88x) Wersja sterownika : 1.2.1.26
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 30 sty 2014, 13:51 przez wobler1, łącznie edytowano 2 razy
Avatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
 
Posty: 168
Dołączył(a): 06 kwi 2012, 16:45
Kasa: 260.00
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku
    Windows 7Firefox
 

Program AVMedia TV

Postprzez djkamil09061991 » 30 sty 2014, 13:49

Jesteś pewny ze sama karta tudzież tuner jest właściwie zainstalowany i kompatybilny z win7? bo coś nie tak skoro program go nie wykrywa :)
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6529
Dołączył(a): 18 lut 2009, 12:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows XPChrome
 

Program AVMedia TV

Postprzez wobler1 » 30 sty 2014, 13:58

Może brak sterowników, popatrz na poprzedni post gdyż go edytowałem, i wstawiłem co było w poprzednim systemie XP. Mam wgrany Piriform Speccy i tez nie pokazuje karty.
Avatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
 
Posty: 168
Dołączył(a): 06 kwi 2012, 16:45
Kasa: 260.00
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku
    Windows 7Firefox
 

Program AVMedia TV

Postprzez XMan » 30 sty 2014, 14:02

Sprawdzałeś uruchomienie sterowników oraz innych w trybie zgodności z Windows XP (SP3) ?
" Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje"
Moje utwory muzyczne

Kliknij i nakarm głodne dziecko:
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk
Avatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
 
Posty: 10087
Dołączył(a): 30 lis 2008, 01:40
Blog: Zobacz Blog (2)

Program AVMedia TV

Postprzez djkamil09061991 » 30 sty 2014, 14:58

No a w menedzerze urządzeń wszystko ok? nie ma wykrzykników?
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6529
Dołączył(a): 18 lut 2009, 12:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows 7Chrome
 

Program AVMedia TV

Postprzez wobler1 » 30 sty 2014, 15:41

Ja nie mam zainstalowanego Windows XP (SP3) tylko Win 7.
Co do Menadżera Urządzeń >Inne urządzenia >Kontroler mediów video ,jest znak na żółto z wykrzyknikiem.
Ostatnio edytowano 30 sty 2014, 15:43 przez wobler1, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
 
Posty: 168
Dołączył(a): 06 kwi 2012, 16:45
Kasa: 260.00
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku
    Windows 7Firefox
 

Program AVMedia TV

Postprzez djkamil09061991 » 30 sty 2014, 15:43

wobler1 napisał(a):Kontroler mediów

to może być ta karta, podaj jej identyfikator, daj właściwosci na wpis następnie zakładka szczegóły i z listy wybierz identyfikator sprzętu.
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6529
Dołączył(a): 18 lut 2009, 12:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows XPChrome
 

Program AVMedia TV

Postprzez wobler1 » 30 sty 2014, 15:52

Pod tym hasłem Kontroler mediów video, nie ma zadnych danych.Jedynię jak kliknę prwym klawiszem myszki wyświetlają się polecenia:
Aktualizuj oprogramowanie sterownika
Wyłącz
Odinstaluj
Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu
Właściwości
Avatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
 
Posty: 168
Dołączył(a): 06 kwi 2012, 16:45
Kasa: 260.00
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku
    Windows 7Firefox
 

Program AVMedia TV

Postprzez XMan » 30 sty 2014, 16:16

wobler1 napisał(a):Ja nie mam zainstalowanego Windows XP (SP3) tylko Win 7.
Co do Menadżera Urządzeń >Inne urządzenia >Kontroler mediów video ,jest znak na żółto z wykrzyknikiem.


1. Klik na sterowniki/program PPM (prawym przyciskiem myszki) --> Właściwości --> Zgodność
--> zaznaczasz i wybierasz - Uruchom ten program w trybie zgodności z: Windows XP (Service Pack3)
--> Zastosuj --> OK.

Przykładowo na innym programie - kliknij aby powiększyć:


2.
" Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje"
Moje utwory muzyczne

Kliknij i nakarm głodne dziecko:
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk
Avatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
 
Posty: 10087
Dołączył(a): 30 lis 2008, 01:40
Blog: Zobacz Blog (2)

Program AVMedia TV

Postprzez djkamil09061991 » 30 sty 2014, 16:43

wobler1 napisał(a):Właściwości

dajesz na wpis właśnie własciwości i dalej tak jak napisalem :) widac ze karta nie ma sterowników bo to jest wpis raczej od niej :)
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6529
Dołączył(a): 18 lut 2009, 12:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows 7Chrome
 

Program AVMedia TV

Postprzez wobler1 » 30 sty 2014, 17:43

Wchodzę w M. Urządz.>Inne Urządz.>jestem we własciwosciach Kontrolera mediów wideo> i otwiera mi się okno z innymi danymi Ogólne, sterownik,szczegóły,zasoby. Pod Ogólnym: z stan urządzenia ,sterowniki nie są zainstalowane błąd 28.
Sterowniki:żadne pliki nie potrzebują sterowników, albo nie zainstalowano plików.
Szczegóły: nie ma nic, nie ma opisu żadnego urządzenia.
Zasoby: urządzenie nie używa żadnych zasobów.Ponieważ wystąpiłw nim problem.
Ostatnio edytowano 30 sty 2014, 17:49 przez wobler1, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
 
Posty: 168
Dołączył(a): 06 kwi 2012, 16:45
Kasa: 260.00
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku
    Windows 7Firefox
 

Program AVMedia TV

Postprzez djkamil09061991 » 30 sty 2014, 17:45

wobler1 napisał(a):Szczegóły: nie ma nic, nie ma opisu żadnego urządzenia.

no to dziwne bo powinna tam być rozsuwana lista... a nie możesz otwierając kompa sprawdzić co do za tuner? pewnie ma napisany model.
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6529
Dołączył(a): 18 lut 2009, 12:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows 7Chrome
 

Program AVMedia TV

Postprzez wobler1 » 30 sty 2014, 18:02

Jak sprawdzić w PC i gdzie go odnaleść, Ja laik jestem w tych sprawach, już i nie ten wiek na naukę
Avatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
 
Posty: 168
Dołączył(a): 06 kwi 2012, 16:45
Kasa: 260.00
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku
    Windows 7Firefox
 

Program AVMedia TV

Postprzez djkamil09061991 » 30 sty 2014, 22:43

Nie mam pojęcia jaki masz ten tuner tam, tak wiec dobrze byłoby gdybys otworzył komputer, zidentyfikował ten tuner następnie go wyciągnał i spisał wszystkie dane, model itp.
Wygląda to pewnie jakoś tak:
Obrazek
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6529
Dołączył(a): 18 lut 2009, 12:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows 7Chrome
 

Program AVMedia TV

Postprzez wobler1 » 02 lut 2014, 11:13

Takie mam dane jak miałem zainstalowany w systemie Win XP i wszystko chodziło a jak przeinstalowałem na Win 7 Home Premium PC nie może znaleść karty.
Mam AVer MediaCenter Wersja produktu:1.7.3 (Build: 090721020)
AVerTV Video Capture (Philips1216 MK5 Tuner) Wersja sterownika: 1.2.1.26
AVerTV Crossbar (88x) Wersja sterownika : 1.2.1.26
Avatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
 
Posty: 168
Dołączył(a): 06 kwi 2012, 16:45
Kasa: 260.00
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku
    Windows 7Firefox
 

Następna strona


  • Reklama

Powrót do Problemy



 


  • Related topics
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Exabot [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], GustekMatek i 7 gości