Prośba- makro łączące Excel i Outlook

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
haneczka22

Użytkownik

Prośba- makro łączące Excel i Outlook

Post05 wrz 2010, 20:28

Witam,

Mam duży problem z napisaniem makra, które mogłoby połączyć 2 aplikacje: excel i outlook.
Plik zawiera w sobie dane dotyczące biblioteki- wypożyczania książek. W kolumnach znajdują się informacje dotyczące tytułu książki, osoby która ja wypożyczyła jej adresu mailowego oraz daty wypożyczenia i wymaganej daty oddania. Chciałabym zastosować makro, które automatycznie wygeneruje mi maila z określona jego treścią. Chodzi mi o to aby w treści maila pojawiła się informacja jaka książka została wypożyczona i kiedy powinna zostać oddana aby informacje te automatycznie zaciągnęły się z komórek).

7. Na forum używamy polskiej pisowni, uwzględniając stosowanie polskich znaków diakrytycznych (ą, ę, ć, ż, ź, ł, ę, ś, ó). Zdania powinny być wolne od błędów ortograficznych, zawierać odpowiednią formę stylistyczną i składniową, nie zapominając o znakach przestankowych.

Proszę stosować się do zasad regulaminu i pisać poprawnie po polsku :)
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2010, 20:28 przez mint1991, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Dodałem znaki diakrytyczne

• Reklama

Wróć do „Problemy”