Proszę o poradę w odzyskaniu danych
-
wlaczajac komputer wyskakiwalo mi NTLDR IS MISSING... wlozylem plyte recovery DVD ASUSTek computer (mialem ta plyte dolaczona do laptopa)... no i cos tam mi sie poinstalowalo tak jak by mi system od nowa stawialo brakujace pliki. w zwiazku ztym utracilem chyba 3 partycje z filmami gram i i muzka i zdjeciami... Teraz mam tylko jeden dysk C: na ktorym mam tylko widnowsa i wszystko musialem instalowac od nowa sterowniki i takie tam. Moja prosba dotyczy pomocy w odzyskaniu tych danych utraconych.Chcialbym odzyskac te dane aby bylo jak wczesniej... Mam program ACTIVE FILE RECOVERY PROFESSIONAL 10 FULL SERIAL... tylko niebardzo wiem jak to zrobic bo nieznam tego programu... prosilbym o jakis opis jak zrobic ewentualnie screeny... FORUM JEST ABY SOBIE POMAGAC WIEC MYSLE ZE ZNAJDZIE SIE KTOS KTO MI Z CZYSTEGO SERCA POMOZE......
- greh
- Kontaktowanie:
Jeśli przywróciłeś system z Recovery, to odzyskanie tych danych będzie raczej niemożliwe.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
wkladalem ta plyte tak i cos mi tam skanowalo... ale nic nieinstalowalo. pokazywalo ze potrzeba plyte windows vista a niemialem wiec wlozylem 7 windowsa no idoinstalowalo mi pliki potrzebne trwalo to z godzine jak instalacja windowsa.po tej instalacji mialem dalej tak jak by od nowa system mi sie zainstalowal bo musialem sterowniki instalowac wszystko od nowa ... i dalej mam viste tylko z jedna partycja na ktorej jest widnows tylko i tyle... poczytalem duzo o tym wszystkim przywracaniu ale niejest nigdzie podane konkretnie od A do Z co w programie zrobic aby skanowalo mi utracone pliki i partycje...
-
Częściowo dane z pewnością zostały nadpisane ale zawsze warto powalczyć o ważne prywatne dane,
problemem jest dobranie softu który by wydobył co faktycznie zostało nienaruszone, dodatkowy problem
to rezerwowy nośnik na który obowiązkowo należy wykonać kopię posektorowa z której dopiero można
przeprowadzić procedury odzysku, ponieważ z poziomu aktywnego Windowsa osadzonego na
źródle danych niszczymy <nadpisujemy > na bieżąco (przez gadatliwość samego Windowsa) kolejne dane.
By się nie rozpisywać polecam przeanalizować info w linku
problemem jest dobranie softu który by wydobył co faktycznie zostało nienaruszone, dodatkowy problem
to rezerwowy nośnik na który obowiązkowo należy wykonać kopię posektorowa z której dopiero można
przeprowadzić procedury odzysku, ponieważ z poziomu aktywnego Windowsa osadzonego na
źródle danych niszczymy <nadpisujemy > na bieżąco (przez gadatliwość samego Windowsa) kolejne dane.
By się nie rozpisywać polecam przeanalizować info w linku
Kod: Zaznacz cały
http://www.odzyskiwanie-danych.net/artykul_odzyskiwanie_danych_w_trybie_raw.php
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Z każdą operacją zamazujesz dane. Nie rób nic, tutaj wręcz wskazany byłby kontakt na PW z janpasem o pomoc.
- lewy
Choroba, to jest marne do przywrócenia, może program testdisk podejrzy partycje: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jedź tylko do tego okna, tylko nie dalej
Partycję podejrzysz opcją P. To pozwoli zobaczyć czy partycje istnieją.
Jedź tylko do tego okna, tylko nie dalej
Partycję podejrzysz opcją P. To pozwoli zobaczyć czy partycje istnieją.
-
- Reklama