Od jakichś dwóch dni mam problem z przeglądarką Google Chrome i nie mam pojęcia jaka jest jego przyczyna.
Otóż podczas przeglądania/odświeżania stron zdarza się, że Chrome sam nagle gaśnie - po prostu samoczynnie zamyka się i znika z procesów. Gdyby tak robił raz na dzień czy dwa to może jeszcze bym to jakoś zniosła i mu wybaczyła (ze względu na to, że szybkością nie dorównuje mu ani Opera, ani Lis, nie wspominając o IE), ale zdarza się to coraz częściej. Bywa też tak, że od razu po uruchomieniu kompa, kiedy chcę go włączyć, to gaśnie (nawet z 5 razy pod rząd) jeszcze zanim wyświetli się w pełni strona startowa.
Przeskanowałam kompa wzdłuż i wszeż. W ruch poszedł ESET Smart Security, Ad-Aware, mks-online - Ad-Aware wykrył jakiegoś trojana, ale go usunął przy kolejnym uruchomieniu kompa.
Odkurzyłam zbędne "pierdółki" Odkurzaczem i zdefragmentowałam dysk.
Przyjrzałam się aktywnym procesom i na moje (bądź co bądź nie-profesjonalne) oko nie ma tam niczego niepokojącego.
Zrobiłam reinstalkę Chroma (usuwałam go CCleanerem, żeby z rejestrów też wszystko zostało wywalone).
Uaktualniłam Flasha.
I nic. Dalej to samo.
Przewertowałam wujka Google, znalazłam kilka osób z podobnym problemem, ale zawsze pozostawionym bez odpowiedzi.
A, i jeszcze zauważyłam, że czasami mam podobnie z Adobe Reader, że sam się zamknie przy przeglądaniu pdf. Hm może to brak jakichś kodeków? Ale dziwne, bo dotąd wszystko chodziło ok, a nic nie usuwałam ani nie aktualizowałam, jeśli chodzi o kodeki...
Ktoś jeszcze pisał na jakimś forum, że może antywirus jest nadgorliwy, ale żaden komunikat po "dziwnym" zamknięciu Chroma się nie wyświetla od ESET albo Ad-Aware :/
Nie mam pojęcia w czym tkwi problem, a żal mi rozstawać się z Chromem, bo póki co okazywał się być najlepszy.
Znajomy (który nota bene, gdzieś powinien się czaić na tym forum i zapewniał, że tutaj dziś będzie
Ukryty tekst: Włączony
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Będę wdzięczna za wszelką pomoc
P.S
Jestem tu pierwszy raz, więc ładnie proszę nie krzyczeć, jeśli źle wątek zamieściłam
WERSJA CHROME: 17.0.963.56 (Oficjalna wersja 121963) m