Przeglądarki internetowe - historia przeglądanych stron

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
beata

Użytkownik

Post18 lip 2009, 07:53

cześć!

potrzebuje odpowiedzi na jedno pytanie, jeśli ktokolwiek wie coś na ten temat, to będę wdzięczna za wszystkie porady.

a mianowicie, korzystałam wcześniej z internet explorer a Mozilla była po prostu na komputerze, ale w ogóle nie używana. teraz przeszłam na mozille i okazało się, ze jest tam historia stron z kilku miesięcy, podobna do tej przeglądanej na explorerze, ale ze wszystkimi stronami, które zostały skasowane z historii explorera. czy ktoś może mi powiedzieć czy tak właśnie jest, ze tam w Mozilli zachowywało się wszystko i nie ulegało kasowaniu, jeśli było kasowane przez explorer? i jeszcze jedna ważna rzecz, jak przeglądałam te historie w Mozilli, to okazało się, ze jest również mnóstwo stron, o których nie wiem, czy jest szansa, ze jakieś strony się tam zachowywały, tak po prostu nawet jeśli nikt ich świadomie nie oglądał?
Ostatnio zmieniony 18 lip 2009, 09:52 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu, dodałem polskie znaki diakrytyczne

Awatar użytkownika
rosłon

Użytkownik
Kontaktowanie:

przegladarki internetowe

Post18 lip 2009, 08:27

możesz trochę jaśniej
Obrazek
POZDRAWIAM ROSŁON

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

przegladarki internetowe

Post18 lip 2009, 09:30

czy ktos moze mi powiedziec czy tak wlasnie jest, ze tam w mozilli zachowywalo sie wszystko i nie ulegalo kasowaniu, jesli bylo kasowane przez explorer?

Historia przeglądarki Internet Explorer jest zapisywana w innym katalogu, a w Firefox w innym więc tutaj nie może być takiej sytuacji, że czyszcząc pamięć IE pozbywasz się również zawartości pamięci Firefoksa.

czy jest szansa, ze jakies strony sie tam zachowywaly, tak po prostu nawet jesli nikt ich swiadomie nie ogladal?

Historia zapamiętuje wszystkie strony na które wchodził użytkownik. Czy to świadomie czy nie, musiał on odwiedzić taką stronę, kliknąć odsyłacz lub wpisać w pasku przeglądarki jej adres.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
mint1991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post19 lip 2009, 14:05

w mozilli zachowywalo sie wszystko i nie ulegalo kasowaniu

Jeżeli podczas pierwszego uruchomienia mozilli pobrana została historia z IE to historia została przekopiowana do mozilli. Jeżeli nie zaznaczałaś opcji przeniesienia historii to taka sytuacja nie powinna mieć miejsca.
Używałaś mozilli przed wyczyszczeniu historii w IE?
Nigdy Nie Patrz Wstecz I Tak Nie Będzie Tak Jak Było Kiedyś...
Obrazek
Otrzymałeś od nas pomoc? Podoba Ci się to forum? - Poleć nas znajomym.

Teoria - wszystko wiemy, ale nic nie działa.
Praktyka - wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
My łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. :D

Awatar użytkownika
Cisowianka

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post19 lip 2009, 21:43

Sprawdź może w rejestrze pozostały wpisy hisstori.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\TypedURLs

• Reklama

Wróć do „Problemy”