witam!
otóż od jakiegoś czasu mam problem z połączeniem się przeglądarek (firefox, opera) z internetem.
Co dziwne gdy jestem połączony (modem PLAY) to sam internet działa tzn. poczta (mozilla thunderbird) odbiera i wysyła pocztę, program z pogodą się aktualizuje lecz przeglądarki nie otwierają stron. W tym czasie przeszedłem z firefox 3 na nową wersję 4.0, także przeinstalowałem sterowniki od modemu i nadal to samo. Jak wyłączam przeglądarkę która próbuje się połączyć to na pewien czas ok. 30s unieruchamia system. I tak jednym razem podpinam modem, łączę i wszystko jest ok (strony normalnie się otwierają) innym razem w ten sam sposób podpinam modem, tak samo łączę i przeglądarki nie otwierają stron. Wtedy całkowicie muszę restartować system i się poprawia.
Czy ktoś się orientuje w czym tkwi problem i jak to naprawić???
pzdr Marek
Przeglądarki nie łączą się z Internetem
- rokko
- Kontaktowanie:
problem z przeglądarkami
Jak problem wystąpi Start => Uruchom => cmd
ipconfig /flushdns
Jak pierwsza metoda nie pomoże zmień DNSy na inne, zrestartuj połączenie i sprawdź sytuację.
ipconfig /flushdns
Jak pierwsza metoda nie pomoże zmień DNSy na inne, zrestartuj połączenie i sprawdź sytuację.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
- Marex
problem z przeglądarkami
witaj rokko
nie wiem czy Twoja rada pomogła ponieważ nie co dzień występuje wyżej opisany problem, ale dzięki niej zwróciłem uwagę na sprawy związane z DNS i znalazłem w sieci bardzo ciekawy artykuł ( Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ). Po zastosowaniu opisanych w nim porad strony zdecydowanie szybciej się otwierają, a problem opisany wyżej jeszcze nie powrócił.
Tak czy owak dziękuje za poradę
pzdr Marek
nie wiem czy Twoja rada pomogła ponieważ nie co dzień występuje wyżej opisany problem, ale dzięki niej zwróciłem uwagę na sprawy związane z DNS i znalazłem w sieci bardzo ciekawy artykuł ( Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ). Po zastosowaniu opisanych w nim porad strony zdecydowanie szybciej się otwierają, a problem opisany wyżej jeszcze nie powrócił.
Tak czy owak dziękuje za poradę
pzdr Marek
-
- Reklama