Przeglądarki nie łączą się z Internetem

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
Marex

Użytkownik

Przeglądarki nie łączą się z Internetem

Post31 mar 2011, 17:25

witam!
otóż od jakiegoś czasu mam problem z połączeniem się przeglądarek (firefox, opera) z internetem.
Co dziwne gdy jestem połączony (modem PLAY) to sam internet działa tzn. poczta (mozilla thunderbird) odbiera i wysyła pocztę, program z pogodą się aktualizuje lecz przeglądarki nie otwierają stron. W tym czasie przeszedłem z firefox 3 na nową wersję 4.0, także przeinstalowałem sterowniki od modemu i nadal to samo. Jak wyłączam przeglądarkę która próbuje się połączyć to na pewien czas ok. 30s unieruchamia system. I tak jednym razem podpinam modem, łączę i wszystko jest ok (strony normalnie się otwierają) innym razem w ten sam sposób podpinam modem, tak samo łączę i przeglądarki nie otwierają stron. Wtedy całkowicie muszę restartować system i się poprawia.
Czy ktoś się orientuje w czym tkwi problem i jak to naprawić???
pzdr Marek

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

problem z przeglądarkami

Post31 mar 2011, 19:01

Jak problem wystąpi Start => Uruchom => cmd

ipconfig /flushdns

Jak pierwsza metoda nie pomoże zmień DNSy na inne, zrestartuj połączenie i sprawdź sytuację.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
Marex

Użytkownik

problem z przeglądarkami

Post31 mar 2011, 22:25

witaj rokko
nie wiem czy Twoja rada pomogła ponieważ nie co dzień występuje wyżej opisany problem, ale dzięki niej zwróciłem uwagę na sprawy związane z DNS i znalazłem w sieci bardzo ciekawy artykuł ( Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ). Po zastosowaniu opisanych w nim porad strony zdecydowanie szybciej się otwierają, a problem opisany wyżej jeszcze nie powrócił.
Tak czy owak dziękuje za poradę
pzdr Marek

• Reklama

Wróć do „Problemy”