Przegrzewanie laptopa
-
Przegrzewanie laptopa
witam od jakiegos czasu doslownie po kilkunastu minutach laptop jest bardzo cieply,a czasem wrecz parzy.nawet przy jakichs podstawowych czynnosciach nie obciazajacych systemu.laptop swiezo po instalacji systemu.mam go 4 lata,nigdy nie byl czyszczony
- seba86mu
Przegrzewanie laptopa
pinokio pisze:nigdy nie byl czyszczony
No to najwyższa pora wyczyścić go, bo pewnie na radiatorze i wentylatorze zgromadziły się już kołtuny kurzu.
Jeżeli laptop ma już kilka lat wypadałoby zmienić również pastę termoprzewodzącą na procesorze.
-
Przegrzewanie laptopa
z ta pasta to juz wiem ze ja tego nie wykonam,a co do tego czyszczenia, oddac lepiej do serwisu czy samemu dam rade to wykonac?
- seba86mu
Przegrzewanie laptopa
Jaki to laptop ? (producent, model)
W niektórych modelach wystarczy zdemontować klapę obudowy od spodu, aby mieć dostęp do systemu chłodzenia i w tym wypadku pewnie dasz sobie radę, a w niektórych sprawa jest bardziej skomplikowana i laptopa trzeba rozebrać niemalże do ostatniej śrubki, aby mieć dostęp do coolera.
W niektórych modelach wystarczy zdemontować klapę obudowy od spodu, aby mieć dostęp do systemu chłodzenia i w tym wypadku pewnie dasz sobie radę, a w niektórych sprawa jest bardziej skomplikowana i laptopa trzeba rozebrać niemalże do ostatniej śrubki, aby mieć dostęp do coolera.
-
Przegrzewanie laptopa
jest to toshiba satellite a350d.
- seba86mu
Przegrzewanie laptopa
Z tą Toshibą będzie trochę więcej babrania.
Tutaj masz filmik instruktażowy => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Tutaj masz filmik instruktażowy => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Przegrzewanie laptopa
ok,dzięki za filmik,zabrałem się nareszcie za tą robotę i pomogło.trwało to tak długo bo obawiałem się rozkręcenia go
laptop chłodniutki jakby był nowy .dzięki jeszcze raz

-
- Reklama