Przełączanie karty graficznej

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
El-Komandir

Użytkownik

Przełączanie karty graficznej

Post18 lut 2017, 13:39

Witam mam już od dłuższego czasu problem z przełączeniem karty zintegrowanej z tym przypadku Intel HD Graphic 4600 na AMD Radeon R7 M265 . Czytałem dużo tych poradników i podobnych ale zawsze problem był podobny lecz nie ten sam . W Biosie nie widze opcji by przyłaczyć karte , aktualizacja Biosu też spełzła na niczym ponieważ producent nie wspiera już mojej płyty głównej . W panelu kontrolnym Intel nie ma opcji wyłaczenia integry a w panelu AMD przełaczanie grafiki z ,,oszczędzania energi,, na ,,wysoką wydajność,, dużo nie daje a nawet jeśli to mam wrażenie że tylko na chwile jak ze 150fps spadają mi nagle do 30 . Widziałem tez że większość ma inny panel Catalyst Control Center a mi instalacja najnowszego oprogramowania do AMD nie pomaga , wręcz na odwrót wydajność wyraznie spada w grach . Problem też jest taki że AMD nie wspiera już mojej karty graficznej i mam wrażenie że nie moge zainstalować odpowiednich sterów do karty, aktualnie mam Catalyst 15.7.1 . Właśnie jak troche poczytałem na temat to ten laptop ma największy problem z przełaczaniem kart tzn Lenovo z połaczeniem Intel i AMD . Troche się rozpisałem ale mam nadzieje że ktoś pomoże :p

• Reklama

Wróć do „Problemy”