Przeniesienie zakladek do nowej przegladarki
-
Jak w temacie,chce zmienic Opere na Mozille,da sie to jakos zrobic?
- Lena
w Operze wyeksportuj zakładki jako html zakładki -> zarządzaj zakładkami -> plik -> eksportuj do pliku html
w FF zakładki -> wyświetl wszystkie zakładki -> importowanie i kopie zapasowe -> importuj zakładki z pliku html
w FF zakładki -> wyświetl wszystkie zakładki -> importowanie i kopie zapasowe -> importuj zakładki z pliku html
-
Odzyskanie zakladek
ok,dziekuje ,dziala
-- 21 sty 2013, 16:25 --
no tak,dzialalo dopoki nie wykonalem przywracania systemu bo laptop sie w ogole nie uruchamial.po tej operacji nie mam juz FF a opery nie da sie uruchomic,chodzi mi tylko o odzyskanie zakladek,da sie to jakos jeszcze zrobic?
-- 21 sty 2013, 16:25 --
no tak,dzialalo dopoki nie wykonalem przywracania systemu bo laptop sie w ogole nie uruchamial.po tej operacji nie mam juz FF a opery nie da sie uruchomic,chodzi mi tylko o odzyskanie zakladek,da sie to jakos jeszcze zrobic?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
na dysku systemowym -> użytkownicy->Twój profil-> appdata-> AppData->Roaming->Mozilla->Firefox->Profiles->Twój profil-> plik places.sqlite
To są zakładki.
To są zakładki.
-
mi chodzilo o odzyskanie zakladek z Opery,nie ma u mnie folderu Roaming,ale dobra to juz nie jest takie wazne
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Hmm, musisz mieć gdzieś w AppData folder Opery, a nawet dwa w różnych katalogach, bo tam opera też trzyma plik o nazwie bookmarks.adr
Możesz przeszukać ten dysk na obecność pliku bookmarks.adr
Tylko, że za pierwszym razem windows przeszuka w indeksie (takim spisie przechowującym najczęściej otwierane pliki), więc przeszukaj jeszcze raz klikając tam na szukanie pełne.
Możesz przeszukać ten dysk na obecność pliku bookmarks.adr
Tylko, że za pierwszym razem windows przeszuka w indeksie (takim spisie przechowującym najczęściej otwierane pliki), więc przeszukaj jeszcze raz klikając tam na szukanie pełne.
-
a rzeczywiscie ,znalazlem ten folder Roaming.ale ujawnil sie on jak i wiele innych dopiero po wykonaniu skanu przez OTL.jest tez ten bookmarks.adr,tylko co teraz,trzeba by zainstalowac opere i eksportowac zakladki do html i wtedy dopiero zaimportowac je do chrome?
- lewy
Najpierw zobacz notatnikiem czy to on i ma zakładki, jak nie to może jest podobny w nazwie ale backupem starych
-
- Reklama