Przeskakujace okienko, znika kursor w trakcie pisania

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post22 cze 2013, 22:31

Zrobione !!! :)

Co dalej !??

Logu z usuwania jakoś nie widzę.

Autoruns.

W trybie awaryjnym, w Autoruns odznacz, a następnie usuń (co się będzie dało):

HKCU\Software\Classes\*\ShellEx\ContextMenuHandlers

Wszystko.

HKCU\Software\Classes\Directory\ShellEx\ContextMenuHandlers

Wszystko.

HKCU\Software\Classes\Directory\Background\ShellEx\ContextMenuHandlers

Wszystko.

Task Scheduler

Wszystko.

HKLM\System\CurrentControlSet\Services

cphs
PnkBstrA
SftService
Stereo Service

Następnie podajesz nowe logi z OTL.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post22 cze 2013, 22:39

czubatka pisze:http://www.wklej.eu/index.php?id=216edbcf87

OK. Wykonaj instrukcję dotyczące Autoruns.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

czubatka

Użytkownik

Post22 cze 2013, 22:59

Stala sie tez dziwna rzecz, firma blizzard zablokowala moje konto w Diablo III, gdyz stwierdzili, ze uzywam nielegalnego oprogramowania. Od kilku miesiecy wogole nie gralem w ta gre, czy to moze miec zwiazek z prowadzonymi naprawami mojego systemu? Pal szesc to diablo, bo juz nie bede gral, niemniej zdziwilo mnie to bardzo. Pozdrawiam
i oto logi: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post22 cze 2013, 23:09

czubatka pisze:Stala sie tez dziwna rzecz, firma blizzard zablokowala moje konto w Diablo III, gdyz stwierdzili, ze uzywam nielegalnego oprogramowania. Od kilku miesiecy wogole nie gralem w ta gre, czy to moze miec zwiazek z prowadzonymi naprawami mojego systemu? Pal szesc to diablo, bo juz nie bede gral, niemniej zdziwilo mnie to bardzo. Pozdrawiam

Nie - to nie ma żadnego związku.

Logi.

Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:

:OTL

O15 - HKCU\..Trusted Domains: dell.com ([]* in Trusted sites)
[2013-06-22 21:25:03 | 000,660,160 | ---- | C] (Sysinternals - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników) -- C:\Users\Dell\Desktop\autoruns.exe
[2013-06-22 21:24:09 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Users\Dell\AppData\Local\Temp
[2013-06-16 19:13:48 | 000,220,672 | ---- | C] (Microsoft) -- C:\Users\Dell\Desktop\TurnOff.exe
[2013-06-14 23:00:59 | 000,035,416 | ---- | C] (Sipphone, Inc) -- C:\Users\Dell\Desktop\Turn Off Bonjour.exe
[2013-06-22 21:26:05 | 003,243,742 | ---- | M] () -- C:\Users\Dell\Desktop\AutoRuns.arn
[2013-06-18 15:12:34 | 000,660,160 | ---- | M] (Sysinternals - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników) -- C:\Users\Dell\Desktop\autoruns.exe

:Commands
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie w OTL naciśnij przycisk Sprzątanie.

\"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F86416024FF}\" = Java(TM) 6 Update 24 (64-bit)
\"{1111706F-666A-4037-7777-211328764D10}\" = JavaFX 2.1.1
\"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83217021FF}\" = Java 7 Update 21

Odinstaluj i zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników wersję.

\"RealAlt_is1\" = Real Alternative 2.0.1 Lite
\"KLiteCodecPack_is1\" = K-Lite Codec Pack 6.0.4 (Basic)
\"ffdshow64_is1\" = ffdshow x64 v1.2.4489 [2012-10-25]

Odinstaluj i zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników wersję.

Kroki Finalizujące.

Wykonaj pełne skanowanie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (nie gódź się na wersję testową), jeśli coś znajdzie usuń i daj raport.
Przeczyść dysk i rejestr Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

czubatka

Użytkownik

Post23 cze 2013, 11:19

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Witam, powyzej ostatni log, skanowania wlasnie trwaja, musz powiedziec, ze komputer naprawde chodzi super - jak Air Force One! Niezmiernie wdzieczny jestem!! No jestem pod ogromnym wrazeniem !!!

Pozdrawiam. Artur

-- 23 cze 2013, 11:19 --

Jeszcze jedna sprawa, aktualizowalem sterownik karty graficznej i pojawila mi sie nowa ikonka na pasku w prawym dolnym rogu ekranu. Czy to potrzebne, ta ikonka bedzie potrzebna - "ustawienia NVIDIA"? Poprosze jeszcze tylko o instrukcje, co mam robic, czego nie - aby komputer chodzil dalej tak jak obecnie? Podeja dwa logi: OTL i Autoruns.

<a href="http://speedy.sh/mK6bN/AutoRuns.arn">Download at SpeedyShare</a>

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post23 cze 2013, 17:22

Witam, powyzej ostatni log, skanowania wlasnie trwaja, musz powiedziec, ze komputer naprawde chodzi super - jak Air Force One! Niezmiernie wdzieczny jestem!! No jestem pod ogromnym wrazeniem !!!

Nie ma sprawy ;) . Fajnie było Cię gościć u nas i liczymy, że jeszcze zajrzysz do nas czasami. Nie życzę Ci natomiast żebyś ponownie musiał trafić do mnie ;) . Jednak już u Mnie są te ciężkie sprawy, więc życzę Ci po prostu najlepszego ;) . Chciałbym jeszcze zobaczyć skan Malwarebytes`a jak już skończy skanować ;) .

Jeszcze jedna sprawa, aktualizowalem sterownik karty graficznej i pojawila mi sie nowa ikonka na pasku w prawym dolnym rogu ekranu. Czy to potrzebne, ta ikonka bedzie potrzebna - "ustawienia NVIDIA"? Poprosze jeszcze tylko o instrukcje, co mam robic, czego nie - aby komputer chodzil dalej tak jak obecnie? Podeja dwa logi: OTL i Autoruns.

W Autoruns mogę uwalić tą bzdurkę od NVIDII ;) . Co do rady odnośnie płynnego działania komputera to sugeruję po prostu zwracać uwagę, co się instaluje, na bieżąco wywalać zbędne, nieużywane oprogramowanie i używanie CCleaner`a ;) .

Autoruns.

W trybie awaryjnym, w Autoruns odznacz, a następnie usuń (co się będzie dało):

HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

SunJavaUpdateSched

HKCU\Software\Classes\*\ShellEx\ContextMenuHandlers

Wszystko.

HKCU\Software\Classes\Directory\ShellEx\ContextMenuHandlers

Wszystko.

HKCU\Software\Classes\Directory\Background\ShellEx\ContextMenuHandlers

Wszystko.

HKLM\Software\Classes\Directory\Background\ShellEx\ContextMenuHandlers

Wszystko.

HKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects

Wszystko.

Task Scheduler

Wszystko.

HKLM\System\CurrentControlSet\Services

nvsvc
PnkBstrA
Stereo Service

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\Appinit_Dlls

Wszystko.

HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\Appinit_Dlls

Wszystko.

Następnie podajesz nowe logi z OTL.

czubatka

Użytkownik

Post23 cze 2013, 18:19

Malwarebytes nic nie wykrył, żadnego złego oprogramowania.

log: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

i juz nie ma ikonki ;)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post23 cze 2013, 22:49

Logi.

Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:

:OTL

O2 - BHO: (no name) - AutorunsDisabled - No CLSID value found.
[2013-06-23 11:08:23 | 000,660,160 | ---- | C] (Sysinternals - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników) -- C:\Users\Dell\Desktop\autoruns.exe
[2013-06-23 09:06:27 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Users\Dell\AppData\Local\Temp

:Commands
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie w OTL naciśnij przycisk Sprzątanie.

Kroki Finalizujące.

Przeczyść dysk i rejestr Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

czubatka

Użytkownik

Post25 cze 2013, 09:48

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - logi z usuwania.

ale komputer śmiga :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post25 cze 2013, 09:56

czubatka pisze:http://wklej.eu/index.php?id=c545cd3032 - logi z usuwania.

ale komputer śmiga :)

Pozdrawiam

Czy są jeszcze jakieś problemy? :)

czubatka

Użytkownik

Post25 cze 2013, 20:28

NA razie nie, poza tym, ze kredyt mi ciezko splacac, ale to chyba nie tu? Tu nie zalatwie pewnie umorzenia??

Super, dzieki bardzo, pozwole sobie raz na jakis czas sprawdzic, czy czegos nie zepsulem w komputerze ;))

pozdrawiam !!

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post25 cze 2013, 20:58

NA razie nie, poza tym, ze kredyt mi ciezko splacac, ale to chyba nie tu? Tu nie zalatwie pewnie umorzenia??

Przykro mi :( . Chyba, że...ale nie :D . Bądźmy grzeczni :D .

Super, dzieki bardzo, pozwole sobie raz na jakis czas sprawdzic, czy czegos nie zepsulem w komputerze ;))

Jak najbardziej i nie ma za co ;) .

czubatka

Użytkownik

Post04 lip 2013, 23:40

Czolem Kolego!
Mam zapytanie. Po zainstalowaniu tego dekodera do ogladania filmow na niektorych filmach nie ma glosu, co robic?
Pomoz prosze, nie chce znowu zepsuc tego, co udalo sie naprawic, komputer smiga elegancko!
Pozdrawiam serdecznie.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post06 lip 2013, 13:50

czubatka pisze:Czolem Kolego!
Mam zapytanie. Po zainstalowaniu tego dekodera do ogladania filmow na niektorych filmach nie ma glosu, co robic?
Pomoz prosze, nie chce znowu zepsuc tego, co udalo sie naprawic, komputer smiga elegancko!
Pozdrawiam serdecznie.

Jakiego dekodera? :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”