Przyspieszanie komputera.
- Radzio2311
Otóż od paru dobrych dni mam problem z szybkośćia mojego PCeta...nie działa tak jak powinien działać....przez 2 lata chodził świetnie,aż do momentu jak przyszła mi nowa karta graficzna..zamontowalem ja ....wywalilem sterowniki od starej...zainstalowalem od nowej..po paru chwilach nowa karte wymontowalem i zamontowalem stara...wgralem stare starowniki i wywalilem sterowniki Nvidi...i tak jakby od tego momentu komputer zaczal mi znacznie wolniej dzialac..zamulac...cos sie potrafi z 2/3 minuty otwierac itp.Chciałbym wiedziec jak przyspieszyc komputer bez koniecznosci formatu 

- XMan
Usuń wszystkie punkty przywracania systemu.
Zapisz/utwórz nowy.
Start --> Panel sterowania --> System --> Zaawansowane --> Wydajność --> Ustawienia --> Efekty wizualne - zaznacz tylko 6 pozycji - Zastosuj - OK.
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ja mam zaznaczone tylko 3 pozycje:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów
i sterowników.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wcześniej
CCleaner w Programy --> Google Chrome zaznacz tylko te pozycje:

Jeżeli nie zrobisz tego, nie odznaczysz Historia to możesz mieć kasowane ustawienia
na tej przeglądarce.
Użyj dodatkowo:
Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wrzuć loga z autoruns:
oprogramowanie/optymalizacja-autostartu-z-wykorzystaniem-narzedzia-autoruns-t1340.html
Będzie OK to utwórz/zapisz nowy punkt przywracania systemu...
Zapisz/utwórz nowy.
Start --> Panel sterowania --> System --> Zaawansowane --> Wydajność --> Ustawienia --> Efekty wizualne - zaznacz tylko 6 pozycji - Zastosuj - OK.
kliknij aby powiększyć:
Ja mam zaznaczone tylko 3 pozycje:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów
i sterowników.
Wcześniej
CCleaner w Programy --> Google Chrome zaznacz tylko te pozycje:

Jeżeli nie zrobisz tego, nie odznaczysz Historia to możesz mieć kasowane ustawienia
na tej przeglądarce.
Użyj dodatkowo:
Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wrzuć loga z autoruns:
oprogramowanie/optymalizacja-autostartu-z-wykorzystaniem-narzedzia-autoruns-t1340.html
Będzie OK to utwórz/zapisz nowy punkt przywracania systemu...
- Radzio2311
-
- Reklama