Witam , znalazłem taki poradnik w sieci
Porada opisująca jak stworzyć bufor dla naszego dysku w pamięci komputera. Jeżeli nasz dysk twardy chodzi za wolno możemy spróbować go przyśpieszyć.
Jeżeli nasz dysk twardy chodzi za wolno możemy spróbować go przyśpieszyć. Opisywana tutaj metoda może przynosić różne zmiany wydajności w zależności od konfiguracji sprzętowej. Sztuczka polega na stworzeniu bufora dla naszego dysku w pamięci komputera. Żeby to zrobić klikamy na Start > Uruchom, a w oknie "Otwórz :" wpisujemy sysedit.
W tym momencie powinien się przed nami pojawić Edytor konfiguracji systemu. Przechodzimy do okienka system.ini i w sekcji [386enh] dopisujemy nową linijkę (wielkość liter ma znaczenie!) :
Irq14=4096
i moje pytanie brzmi w jaki sposób mam dopisać Irq14=4096 np [386enhIrq14=4096] bądź [386enh Irq14=4096]
Przyspieszenie dysku twardego w sysedit
- Andziorka
- Kontaktowanie:
Przyspieszenie dysku twardego
Wchodzisz w start, uruchom i wpisujesz: sysedit.exe wyskoczy Ci kilka okienek, zamykasz wszystkie prócz system.ini , w sekcji [386enh] wpisujesz: Irq14=4096 tak jak na poniższym screenie:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'
- scarface
Przyspieszenie dysku twardego w sysedit
dzięki na ciebie zawsze można liczyć , + by dał ale się nie da 

-
- Reklama