Pytania - Jak coś zrobić ?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
Areecki

VIP
Posty: 501
Rejestracja: 25 lis 2008, 21:53
Lokalizacja: świętokrzyskie

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post07 wrz 2009, 08:23

Witam. Postanowiłem założyć taki temat, ponieważ czasami nurtują mnie drobne pytania,
a np. w google nie mogę odszukać informacji na ten temat,a na forum też tego nie ma.
Myślę, że inne osoby będą mogły zadawać mniej złożone pytania w tym wątku .
Ja zaczynam .


1. Jak włączyć automatyczne logowanie się do systemu - czyli od włączenia komputera do momentu ujrzenia pulpitu ?
2. Jak zmniejszyć szerokość kart w Mozilli 3.5.2 ?
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2009, 17:55 przez Areecki, łącznie zmieniany 1 raz.
Chcesz podziękować użytkownikom za pomoc na forum ?
Zaproś znajomych do korzystania z serwisu... www.forum.hotfix.pl
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Posty: 4076
Rejestracja: 23 lis 2008, 22:14
Lokalizacja: Myszków
Kontaktowanie:

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post07 wrz 2009, 08:55

1. Jak włączyć automatyczne logowanie się do systemu - czyli od włączenia komputera do momentu ujrzenia pulpitu ?

Automatyczne logowanie w systemie Windows XP

2. Jak zmniejszyć szerokość kart w Mozilli 3.5.2 ?]2. Jak zmniejszyć szerokość kart w Mozilli 3.5.2 ?

W pasku adresy wpisujemy about:config

W pole filtru wpisujemy browser.tabs.tabMinWidth i zmieniamy domyślną wartość wynoszącą 100 (pikseli) na inną np. 60. Następnie szukamy browser.tabs.tabMaxWidth i zmieniamy domyślną wartość z 250 px na np. 100.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
mint1991

Globalny Moderator
Posty: 758
Rejestracja: 26 lis 2008, 22:37
Kontaktowanie:

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post07 wrz 2009, 21:24

Fajny pomysł popieram :). Czasami rzeczywiście pojawia się problem, na który jest jednoznaczna, krótka odpowiedź.
Pytanie do Administratorów: Co Wy na to żeby temacik ten podpiąć jako subforum do działu problemy albo (żeby nie nabijać postów) do działu bez cenzury... ? :)

Subforum odpada. Temat został przyklejony. Z uwagi, iż jest on powiązany z tematyką forum pozostanie w tym dziale.
Nigdy Nie Patrz Wstecz I Tak Nie Będzie Tak Jak Było Kiedyś...
Obrazek
Otrzymałeś od nas pomoc? Podoba Ci się to forum? - Poleć nas znajomym.

Teoria - wszystko wiemy, ale nic nie działa.
Praktyka - wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
My łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. :D

Awatar użytkownika
Areecki

VIP
Posty: 501
Rejestracja: 25 lis 2008, 21:53
Lokalizacja: świętokrzyskie

Re: Pytania - Jak coś zrobić ?

Post26 lis 2009, 01:02

Jak zrobić wykres w Exel 2007 ?

Mam straszny problem w tym. Zimportowałem dane ładnie pięknie a dalej nie potrafie.
Wychodzą mi jakieś cuda na suficie.
Tutaj macie arkusz.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
W 1 są wszystkie dane w 2 tylko czas i temperatura.
Che zrobić wykres ( oś pozioma czas, oś pionowa temperatura)
I inne oś pozioma czas oś pionowa ciśnienie itd
Może ktoś krok po kroku napisać jak to robić w exel 2007 ?
Chcesz podziękować użytkownikom za pomoc na forum ?
Zaproś znajomych do korzystania z serwisu... www.forum.hotfix.pl
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
btonga

Użytkownik
Posty: 102
Rejestracja: 08 gru 2008, 09:18
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontaktowanie:

Jak zmienić ikonkę panelu sterowania?

Post03 gru 2009, 11:54

Jak wyżej. Wszystkie inne można zmieniać do woli. Natomiast ta się uparła hehe ...;)



Edycja. Już sobie poradziłem. Nie chciała mi się zmienić na pulpicie, więc musiałem wejść w C:/Użytkownicy/Ja/AppData/Roaming/Microsoft/Windows/Menu Start/Programy/Akcesoria/Narzędzia systemowe i tam ją podmienić. Potem usunąć starą z pulpitu i już. ;)
Pozdrawiam wszystkich na hotfix.pl
mac os x & win7 user

wojteq1993

Użytkownik
Posty: 91
Rejestracja: 20 wrz 2009, 14:30

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post18 gru 2009, 17:08

Czy opłaca się w ogóle instalować Call of Duty : Modern Warfare 2 na tym laptopie ? Czy pójdzie na średnich detalach ?

Oto specyfikacje :
Procesor Intel Pentium Dual Core T4200 2x2.00 GHz
Pamięć RAM - 2 GB
Pamięć DDR 2
Karta graficzna - Intel Graphics Media Accelerator X4500HD
Microsoft Vista Basic

czeczen21

Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 18 gru 2009, 18:10
Lokalizacja: Tarnów

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post18 gru 2009, 18:14

Witam. Mam problem z plikiem ntfs.sys.niby wszystko pieknie ładnie ale kiedy wpisuje god w konsoli odzyskiwania i wciskam enter komputer niby zaczyna pracować a po chwili wyskakuje mi napis ze kopiowanie się nie udało czy cos w tym stylu. co moze byc tego przyczyną??

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21203
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post18 gru 2009, 18:18

czeczen21, Raczej proponuję nowy temat założyć, bo się on trochę rozwlecze.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Tomasz

Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 04 paź 2009, 15:54

Re: Pytania - Jak coś zrobić ?

Post22 gru 2009, 11:46

WWWWWW[img]tomasz.gif[/img]

-- mniej niż minutę temu --

[img]C:\Documents%20and%20Settings\Ja\Pulpit\tomasz.gif[/img]

-- mniej niż minutę temu --

[img]"C:\Documents%20and%20Settings\Ja\Pulpit\tomasz.gif"[/img]

-- mniej niż minutę temu --

Sory ale próbuje wstawić obrazek jak kolega powyżej:)ale mi nie wychodzi.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+
Posty: 9744
Rejestracja: 13 lis 2008, 18:07
Lokalizacja: Sosnowiec

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post22 gru 2009, 12:04

Tomasz, obrazek najpierw musisz uploadować na serwer hostingowy, np. na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Następnie otwierasz płen rozmiar uploadowanego obrazka i klikasz na nim prawym przyciskiem myszy, po czym wybierasz opcję "Kopiuj adres obrazka".
Skopiowany adres oznaczasz:

Kod: Zaznacz cały

[img]http://img51.imageshack.us/img51/8127/worldx.jpg[/img]

Tomasz

Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 04 paź 2009, 15:54

Re: Pytania - Jak coś zrobić ?

Post23 gru 2009, 09:52

Dzięki

-- mniej niż minutę temu --

Obrazek ok chyba umiem

-- mniej niż minutę temu --

A jak zrobić takie podkreślenie oddzielające obrazek od tekstu, i do czego dłużą te inne " [quote][/quote][code][/code]" i reszta.Prosiłbym o wytłumaczenie w wolnym czasie:)

-- mniej niż minutę temu --

tekst
<hr>
tekst

koleś git

VIP
Posty: 912
Rejestracja: 05 maja 2009, 15:57
Lokalizacja: Włocławek
Kontaktowanie:

Re: Pytania - Jak coś zrobić ?

Post23 gru 2009, 10:14

Quote znaczy cytuj, tak więc ten znacznik odpowiada za cytaty. Np.
Tomasz pisze:Dzięki


Kod: Zaznacz cały

[quote="Tomasz"]Dzięki
[/quote]


A code, to jest kod, np.ten, który jest nad tym zdaniem.

B pogruvienie, I - kursywa, u - podkreślenie.

URl - adres internetowy.
Np.

Kod: Zaznacz cały

[url]http://www.hotfix.pl[/url]


Z nazwą:

Kod: Zaznacz cały

[url=http://www.hotfix.pl]Hotfix[/url]
Pozdrawiam, koleś git

Tomasz

Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 04 paź 2009, 15:54

Re: Pytania - Jak coś zrobić ?

Post23 gru 2009, 13:36

A jak zrobić takie przekreślenie które dzieli tekst os obrazka?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21203
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post23 gru 2009, 18:05

Mówisz o podkreśleniu u seba86mu? Jeśli tak, to jak dajesz obrazek do podpisu lub dowolny inny podpis (sygnaturę) to ta linia się automatycznie rysuje.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Tomasz

Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 04 paź 2009, 15:54

Re: Pytania - Jak coś zrobić ?

Post24 gru 2009, 10:05

ok
Obrazek

-- mniej niż minutę temu --

no i się nie wstawiła



  • Reklama

Wróć do „Problemy”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości