Pytania.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
obojetna

Użytkownik

Pytania.

Post03 lip 2012, 20:37

Witam. Jestem jednym tych użytkowników, którzy wciąż poszukują odpowiedzi na dręczące ich pytania. Póki co nikt nie zdołał mi pomóc. Nie będę Was oszukiwał próbowałem na wielu forach, jednak nikt nie był w stanie mi pomóc. Próbowałem również prywatnie u picasso, sality-killer i innych szanowanych użytkowników. Od jakiegoś czasu szukam jednak informacji o nowych specjalistach komputerowych. I tak trafiłem tu. Podobno jest tu użytkownik o nicku kominek. Nie spodziewam się odpowiedzi, ale mam kilka pytań.

1. Jakie polecenie w systemie Unix odpowiada za wykonanie operacji arytmetyczne? Ponadto w Excelu działa tylko klepsydra. Reinstal pomaga na jakiś czas.
2. Może ktoś napisać kod dotyczący makro zmiany?
3. Może ktoś napisać skrypt programu będącego przelicznikiem stopni Fahrenheita na Celsjusza?

Proszę o pomoc. Uda się to się uda ;) . Wstawiam to do bezpieczeństwa, gdyż tu podobno bywa kominek, a ponadto chyba nie muszę tłumaczyć po co mi Unix. Ponadto temat z arkuszem kalkulacyjnym pewnie zawadza o infekcję.

Fix00ser

VIP

Pytania.

Post03 lip 2012, 21:34

do wykonywania obliczeń w powłoce nie stosuje się tylko jednego polecenia lecz często wymaga to zastosowania
wielu wyrażeń łączonych w potoki
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
można także wykorzystać kalkulator

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Pytania.

Post03 lip 2012, 21:44

Szanowna obojętna,
Jako, że IP jest takie samo, z którego pisze Kominekl, przypuszczam, wnioskując z rozmowy z nim, że chcesz zrobić sobie jaja. Był już taki jeden przypadek, w którym jego siostra założyła temat z tego samego IP. Temat ów poleciał do śmietnika, a ten póki co zamykam, gdyż widzę tu znamiona tego samego zachowania. Czekam na wyjaśnienia.

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

• Reklama

Wróć do „Problemy”