Pytanie o błąd dostępu.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
morsyl

Użytkownik

Pytanie o błąd dostępu.

Post05 maja 2009, 11:37

Witam wszystkich forumowiczów.

Czy ktoś spotkał się z takim komunikatem podczas otwieranie strony internetowej:
HTTP 403 - Dostęp zabroniony

Co oznacza taki komunikat ? Może moje pytanie jest jakieś banalnie śmieszne ale ja po prostu pierwszy raz spotkałam się z takim komunikatem.

Przepraszam jeżeli wątek umieściłam w nieodpowiednim dziale ale nie wiem jak zakwalifikować ten "problem".

pozdrawiam i życzę miłego tygodnia

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Re: Pytanie o błąd dostępu.

Post05 maja 2009, 11:48

ale to przy otwieraniu jakiegoś forum czy jak? może administrator zablokował ci konto

morsyl

Użytkownik

Pytanie o błąd dostępu.

Post05 maja 2009, 12:18

Przy otwieraniu strony internetowej. Co dziwne próbowałam z innego komputera tj. u sąsiada i pojawia się ten sam komunikat lub "You don't have permission to access this server".

Trochę siedzę " w internecie ". Nie uważam się za wprawnego internautę ale taka informacja pojawiła się poraz pierwszy.

pozdro

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Pytanie o błąd dostępu.

Post05 maja 2009, 12:32

Przy otwieraniu strony internetowej

Możesz podać co to konkretnie za strona? Jak podasz adres to sprawdzę u siebie.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

morsyl

Użytkownik

Pytanie o błąd dostępu.

Post05 maja 2009, 13:31

Dzięki. Chyba znalazłam , chyba :o

? Administrator witryny sieci Web musi nadać uprawnienia do wyświetlania tej strony lub serwer sieci Web nie akceptuje publicznych żądań stron sieci Web. Jeżeli użytkownik powinien mieć dostęp do tej witryny, należy skontaktować się z jej administratorem.
? Strona sieci Web, którą użytkownik próbuje wyświetlić, jest generowana przez program, taki jak koszyk lub aparat wyszukiwania, lecz folder na serwerze zawierającym program został nieprawidłowo skonfigurowany przez administratora witryny sieci Web.
? Wpisany został podstawowy adres witryny sieci Web (na przykład Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników), a witryna nie zawiera strony domyślnej (takiej jak index.htm lub default.html). Dodatkowo witryna sieci Web nie zezwala na wyświetlanie katalogów, co umożliwiłoby wyświetlenie plików w folderze sieci Web.

Dziwne, dziwne Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

W każdym razie dzięki za odzew. Bardzo przyjemne forum.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Pytanie o błąd dostępu.

Post05 maja 2009, 20:38

U mnie podana stronka nie chodzi, przynajmniej nie w wersji z /cgi. Strona główna śmiga.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”