Pytanie o kodeki

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
ciaciek1991

Użytkownik

Pytanie o kodeki

Post11 mar 2010, 21:38

mam takie pytanie posiadam media player clasic i windows media player i zainstalowałem do tego k-litle codec pack ale nie odtwarzało rmvb to doinstalowałem real alternativ code i działa ale nie odtwarzało 3gp to zainstalowałem quick time codek i działa. i tu moje pytanie czy dobrze jest mieć tyle kodeków? czy są jakieś 1 uniwerslane kodeki?

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Pytanie o kodeki

Post11 mar 2010, 21:52

Akurat w Twoim przypadku takie zestawienie jest dozwolone, a nawet konieczne.
K-Lite Codec Pack, to zbiór najpopularniejszych kodeków audio wideo, ale nie wspierających formatu Real Media (RMVB), dla którego wymagany jest zestaw Real Alternative.

Nie jest zalecane instalowanie kilku pakietów kodeków, czyli jakbyś na przykład do posiadanych K-Lite Codec Pack doinstalował FFDShow albo XP Codec Pack, a co gorsza te trzy na raz ;)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Pytanie o kodeki

Post15 mar 2010, 07:46

Masz OK :)
Możesz jeszcze zrobić inaczej :
1. Odinstalować wszystkie kodeki.
2. Przeczyścić komputer CCleanerem.
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później ,,Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
/ podczas instalacji odchacz ,,Automatyczną aktualizację CCleaner" oraz ,,Dodaj pasek narzędziowy Yahoo" /.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów oraz sterowników.
3. Zainstalować tylko kodeki Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Problemy”