reaktywacja komputera problem

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
filon92

Użytkownik

Post15 cze 2012, 09:30

Witam,

Mam "stary" komputer którego jużnie używam i chciałem go włączyć i tutaj pojawia się mój problem. Otóż sprzedałem jakiś czas temu karte graficzną którą tam miałem wieć załatwiłęm sobie od kumpla inną (nVIDIA Riva TNT2 PRO). Kiedy włączałem komputer bez karty graficznej niz się nie działo, komputer włączył sie i nic. Nie było piknięcia i tak dalej. Kiedy podłączyłem karte graficzną i monitor nic się nie zmieniło. Jak by jej nie bylo. Płyta główna to Asus A7V266-E. Więc pytanie gdzie leży wina. Zazaczę że kiedy była stara karta graficzna wszsytko bylo jak należy komputer działał.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post15 cze 2012, 10:10

filon92 pisze:Kiedy włączałem komputer bez karty graficznej niz się nie działo, komputer włączył sie i nic.

Wentylator na procesorze pracuje ?

Zresetuj BIOS płyty głównej => Resetowanie BIOS-u płyty głównej komputera

Problemem może być płyta główna lub zasilacz.
Jeżeli płyta główna nie wydaje dźwięku, gdy uruchamiasz komputer bez karty graficznej wszystko wskazuje na nią.
Spróbuj jeszcze uruchomić komputer bez kości pamięci RAM.

Na próbę możesz odłączyć również taśmę z dyskiem twardym i napędem optycznym, ale wtedy włącz komputer z kartą graficzną i pamięcią RAM.

Sprawdź również działanie komputera na innym zasilaczu.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post15 cze 2012, 12:47

Otóż sprzedałem jakiś czas temu karte graficzną którą tam miałem wieć załatwiłęm sobie od kumpla inną (nVIDIA Riva TNT2 PRO).

Zobacz jeszcze:
Zmiana karty graficznej na nową. Wyłączenie zintegrowanej karty graficznej w BIOS-ie.
UWAGA !

Najczęściej popełnianym błędem jest wyjęcie starej karty graficznej i podłączenie nowej, bez uprzedniego odinstalowania sterowników po poprzedniej karcie.

W ten sposób popełniony błąd skutkuje najczęściej problemami z uruchomieniem systemu operacyjnego, a konkretnie z niemożnością jego uruchomienia.

Może będzie potrzebny format :(
Instalacja systemu MS Windows XP - instrukcja
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Problemy”