Reinstalacja Win XP

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
Askaniusz

Użytkownik

Reinstalacja Win XP

Post29 sty 2012, 21:17

Witam. Muszę przeinstalować system WinXp. Wiem, że wiąże się to z utratą programów przy formatowaniu partycji systemowej. I tu mam pytanie, czy skopiowanie pliku Program Files na inną partycję, a potem ponowne wgranie do nowego systemu przywróci mi zawarte w nim programy? Jak uchronić się przed utratą adresów w GG i Skypie ? Dzięki wszystkim mądrym co wiedzą.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Reinstalacja Win XP

Post29 sty 2012, 21:38

Przecież jak masz programy teraz zainstalowane, to posiadają one swoje wpisy w rejestrze itp itd, to ze skopiujesz sam folder nic nie da :)
Kopie kontaktów gg mozesz wykonać poprzez otwarcie gg u góry na pasku wciskasz kontakty a natępnie eksportuj kontakty do pliku.
Co do adresów na skype z tego co kojarze kontakty zapisują sie na ich serwerze, wieć po zainstalowaniu skype i po logowaniu kontakty automatycznie sie dodają.

Awatar użytkownika
Askaniusz

Użytkownik

Reinstalacja Win XP

Post29 sty 2012, 21:52

Liczyłem w swojej naiwności, że jednak ocalę małe co nieco. Mam komplety pakiet programów Ashampoo, legalne i promocyjne i teraz nie wiem czy je odzyskam. A muszę pozbyć się twardziela bo dzwoni, rzęzi i stuka. Nie ucieszyłeś mnie ale chyba nie było sposobu. Dzięki.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Reinstalacja Win XP

Post29 sty 2012, 22:30

A muszę pozbyć się twardziela bo dzwoni, rzęzi i stuka.

Można wykonać przeniesienie przeniesienie całego systemu programami typu HDDClone
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
Askaniusz

Użytkownik

Reinstalacja Win XP

Post31 sty 2012, 00:27

No podobno udaje się taka sztuczka, ale ściągnę też wszystkie zamulacze ze starego dysku. Zyskam dłużej działający system ale nie szybciej działający. Miałem nadzieję przechytrzyć naturę dyskową. :think: A tak zamiast kilku godzin zabawię się kilka dni z systemem. :sciana:

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Reinstalacja Win XP

Post31 sty 2012, 10:02

Musisz wybrać, ale moja sztuczka działa, już wielokrotnie to robiłem na różnych komputerach w pracy.
Hotfix

Awatar użytkownika
Askaniusz

Użytkownik

Reinstalacja Win XP

Post01 lut 2012, 19:45

A nie można by zrobić nowej instalacji XPeka i potem jakąś nakładkę ze starego systemu aby odzyskać startery, exe-ki? :think: A może jest program do zapisywania exe-ków, jak te zapisujące hasła? :?: Potem tylko wgrać taki i uruchomią się dawne programy? :clap:

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Reinstalacja Win XP

Post03 lut 2012, 00:16

Takie coś da się uzyskać tylko poprzez nakładkę systemu XP na stary, a zatem nadinstalowanie systemu poprzez wybranie opcji R=Napraw podczas ekranu, gdzie instalator wykryje poprzednie systemy XP.
Hotfix

Awatar użytkownika
Askaniusz

Użytkownik

Reinstalacja Win XP

Post03 lut 2012, 14:49

Widzę, że dalsze rozważania byłyby spamowaniem i prowadzą do nikąd. Dzięki za porady. Na prawdę pokazały mi możliwości manewru. Pozdrawiam. :clap:

• Reklama

Wróć do „Problemy”