Reinstalacja Win XP
- Askaniusz
Reinstalacja Win XP
Witam. Muszę przeinstalować system WinXp. Wiem, że wiąże się to z utratą programów przy formatowaniu partycji systemowej. I tu mam pytanie, czy skopiowanie pliku Program Files na inną partycję, a potem ponowne wgranie do nowego systemu przywróci mi zawarte w nim programy? Jak uchronić się przed utratą adresów w GG i Skypie ? Dzięki wszystkim mądrym co wiedzą.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Reinstalacja Win XP
Przecież jak masz programy teraz zainstalowane, to posiadają one swoje wpisy w rejestrze itp itd, to ze skopiujesz sam folder nic nie da 
Kopie kontaktów gg mozesz wykonać poprzez otwarcie gg u góry na pasku wciskasz kontakty a natępnie eksportuj kontakty do pliku.
Co do adresów na skype z tego co kojarze kontakty zapisują sie na ich serwerze, wieć po zainstalowaniu skype i po logowaniu kontakty automatycznie sie dodają.

Kopie kontaktów gg mozesz wykonać poprzez otwarcie gg u góry na pasku wciskasz kontakty a natępnie eksportuj kontakty do pliku.
Co do adresów na skype z tego co kojarze kontakty zapisują sie na ich serwerze, wieć po zainstalowaniu skype i po logowaniu kontakty automatycznie sie dodają.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Askaniusz
Reinstalacja Win XP
Liczyłem w swojej naiwności, że jednak ocalę małe co nieco. Mam komplety pakiet programów Ashampoo, legalne i promocyjne i teraz nie wiem czy je odzyskam. A muszę pozbyć się twardziela bo dzwoni, rzęzi i stuka. Nie ucieszyłeś mnie ale chyba nie było sposobu. Dzięki.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Reinstalacja Win XP
A muszę pozbyć się twardziela bo dzwoni, rzęzi i stuka.
Można wykonać przeniesienie przeniesienie całego systemu programami typu HDDClone
- Askaniusz
Reinstalacja Win XP
No podobno udaje się taka sztuczka, ale ściągnę też wszystkie zamulacze ze starego dysku. Zyskam dłużej działający system ale nie szybciej działający. Miałem nadzieję przechytrzyć naturę dyskową.
A tak zamiast kilku godzin zabawię się kilka dni z systemem. 

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Reinstalacja Win XP
Musisz wybrać, ale moja sztuczka działa, już wielokrotnie to robiłem na różnych komputerach w pracy.
- Askaniusz
Reinstalacja Win XP
A nie można by zrobić nowej instalacji XPeka i potem jakąś nakładkę ze starego systemu aby odzyskać startery, exe-ki?
A może jest program do zapisywania exe-ków, jak te zapisujące hasła?
Potem tylko wgrać taki i uruchomią się dawne programy? 

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Reinstalacja Win XP
Takie coś da się uzyskać tylko poprzez nakładkę systemu XP na stary, a zatem nadinstalowanie systemu poprzez wybranie opcji R=Napraw podczas ekranu, gdzie instalator wykryje poprzednie systemy XP.
- Askaniusz
Reinstalacja Win XP
Widzę, że dalsze rozważania byłyby spamowaniem i prowadzą do nikąd. Dzięki za porady. Na prawdę pokazały mi możliwości manewru. Pozdrawiam. 

-
- Reklama