reset komputera

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
martino1977

Użytkownik

reset komputera

Post05 kwie 2014, 22:27

Witam wszystkich użytkowników!!!Proszę o pomoc,bo szukam i szukam i nie wiem o co chodzi.Po przeczytaniu kilku artykułów,zainstalowałem win dbg i zbadałem plik mini dump,i przyczyną restartu jest ntoskrnl.exe(nt+3dc83).
System który mam to XP Professional service pack 3.Ogólnie komp chodzi nieźle ale nigdy nie wiadomo kiedy się zrestartuje.Nie pojawia się blue screen,tylko komunikat,że system odzyskał sprawnoś działania po poważnym błędzie.Proszę o pomoc lub jakąś wskazówkę.Z góry dziękuję i pozdrawiam.

-- 05 kwi 2014, 22:27 --

Witam ponownie!!!Chciałbym powiedzie ,że komp nie jest podkręcany,temperatury w normie,dysk twardy wymieniłem,i jest to samo co na starym dysku.W systemie pokazuje że wszystkie sterowniki są OK.Zasilacz wymieniony,karta grafiki też.Postawiłem jeszcze raz system,i to samo-RESET.POOOMOOOOCYYYY!!!! :?

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

reset komputera

Post05 kwie 2014, 23:15

Nie miałeś przypadkiem tego komunikatu: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ?

Próbowałeś wykonać którąś z instrukcji tam podanych ?
Używałeś jakiegoś narzędzia naprawczego ? Być może plik Ntoskrnl.exe jest uszkodzony i trzeba go naprawić ?
System masz w ogóle oryginalny ? Jeśli tak - instalka do napędu i próbuj wykonać stosowną instrukcję: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

reset komputera

Post06 kwie 2014, 09:43

Sprawdzałeś inne sterowniki do karty graficznej ?
Najnowsze mogą być najgorsze.
Jaką masz kartę graficzną i jaką wersję sterowników do niej ?
Zainstalowany Chipset, DirectX oraz NET Framework ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

martino1977

Użytkownik

reset komputera

Post06 kwie 2014, 10:59

Witam wszystkich i dziękuję za odpowiedzi!!!Komputer nie jest nowy,a wręcz bym powiedział że stary.Konfiguracja to:
-płyta matsonic MS9107C z prockiem 2 GHZ na jednym rdzeniu :) ,chipset via P4X266,HDD 200GB seagate barracuda,pamięc ram 1,25 GB(dwie kości 512 i jedna 256),karta grafiki to saphire ati radeon 9600xt 256 mb.Zasilacz 300W.
Powiem tak,zanim przywiozłem go od swojej mamy,robiło jej się to samo.Teraz zainstalowałem swój oryginalny system XP Professional i jest to samo.Z różnymi sterownikami próbowałem,i dalej to samo.Tamten system nie był mój i też się komp resetował.Za chwilkę sprawdzę powyższych porad i później dam znac co mi się udało.Dziękuję i pozdrawiam!!!

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

reset komputera

Post06 kwie 2014, 14:14

martino1977 pisze:Witam ponownie!!!Chciałbym powiedzie ,że komp nie jest podkręcany,temperatury w normie,dysk twardy wymieniłem,i jest to samo co na starym dysku.W systemie pokazuje że wszystkie sterowniki są OK.Zasilacz wymieniony,karta grafiki też.Postawiłem jeszcze raz system,i to samo-RESET.POOOMOOOOCYYYY!!!!

Naprawdę wszystko powymieniałeś??

Sprawdź czy kondensatory na płycie głównej nie są spuchnięte, nabrzmiałe (szczególnie w okolicach procesora).

martino1977

Użytkownik

reset komputera

Post06 kwie 2014, 15:58

Witam ponownie!!!Kondensatory też nie są spuchnięte,oglądałem bardzo dokładnie.nie jestem aż tak zaawansowanym użytkownikiem i próbuję w konsoli odzyskiwania wpisa cd i386 ale komp nie przyjmuje tego komunikatu.szukam dalej.

• Reklama

Wróć do „Problemy”