Resetujący się komputer

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
kenze

Użytkownik

Resetujący się komputer

Post25 sie 2010, 22:52

Witam. Mam problemy z komputerem a mianowicie:
Problem 1
Co może być przyczyną tego że jak dzwonie do kogoś na Skype i ten ktoś odbierze to od razu po jego odebraniu resetuje mi się komputer(nawet jak wejdę w opcje Skype i kliknę ustawienia audio to też od razu po kliknięciu komp się resetuje), próbowałem już reinstalacji Skype.
Problem 2
Podczas pracy na komputerze nieraz nawet tylko "siedziałem" na internecie i nagle monitor gaśnie i pisze "NO signal detected" i po chwili komputer sam się resetuje.Czy to może mieć coś wspólnego ze sprzętem czy raczej ze sterownikami do karty graficznej?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Resetujący się komputer

Post25 sie 2010, 23:10

Może Masz bluescreeny, tylko za szybko znikają i o tym nie wiesz?
Aby BSOD pozostał na ekranie, wejdź do panelu sterowania->system->zaawansowane->uruchamianie i odzyskiwanie->ustawienia->odznacz automatyczny restart po awarii. Napisz na forum, jaki kod błędu został wygenerowany oraz jaką podano przyczynę.

Aby dowiedzieć się więcej, czego dotyczył bluescreen, odczytaj plik DMP. Zrób to wg tej instrukcji :arrow: Czytanie plików DMP
Sprawdź rozwiązanie (także w linkach): kody błędów.
Jeżeli nie rozwiążesz problemu, to daj raport na forum. Wklej go na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników a tu daj tylko link do niego.
Sprawdź teraz, czy są jakieś pliki DMP.
Podczas startu komputera, przed startem systemu, wciśnij F8. Pojawi się okno z wyborem , jak ma zostać uruchomiony system, wybierz opcję Wyłącz automatyczne uruchamianie ponowne komputera po awarii. Wyświetli się niebieski ekran. Podaj z niego kod błędu oraz przyczynę.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Resetujący się komputer

Post26 sie 2010, 00:01

Przypuszczalne problemy :
1. brak sterowników Chipset.
2. sterowniki do karty dźwiękowej.
3. sterowniki do karty graficznej.
4. inne zainstalowane programy.
5. wirusy.
:(
Masz zainstalowany DirectX 9.0c.
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX 9.0c.
:?:

Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń.
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy są żółte wykrzykniki lub znaki zapytania, jeżeli są to w tym miejscu - PPM /prawym przyciskiem myszki/ - Aktualizuj sterownik...
/ masz płytkę ze sterownikami od komputera to najpierw włóż ją do napędu CD /.

Zastosuj się do porady cosik_ktosik.
Mogą być jeszcze inne problemy np. z pamięcią...

Ach... zakładasz drugi temat a tym czasem nie rozwiązałeś innego :
problemy/sterownik-ekranu-nv4-disp-przestal-normalnie-dzialac-t8317.html
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Resetujący się komputer

Post26 sie 2010, 07:34

Start => Uruchom => devmgmt.msc

Zakładka Widok => Pokaż ukryte urządzenia

Zobacz czy są jakieś urządzenia z pytajnikami i w Urządzeniach systemowych odszukaj System zgodny ze standardem Microsoft ACPI, PPM na wpisie => Właściwości, odczytaj Ogólne => Stan urządzenia
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

kenze

Użytkownik

Resetujący się komputer

Post26 sie 2010, 19:33

W folderze minidump program nie pokazuje żadnych plików, wszedłem tam normalnie też nic tam nie było.

Problem jest chyba raczej ze sterownikami do karty graficznej, bo jak używam komputera i nie mam zainstalowanych żadnych sterowników do karty graficznej to takie zdarzenia jak pisałem wcześniej nie mają miejsca.

-- 26 sie 2010, 11:43 --

Właśnie przeskanowałem komputer i antywirus nie wykrył żadnych wirusów

-- 26 sie 2010, 19:33 --

Teraz w folderze minidump znalazłem 3 pliki.
Odczyt pierwszego pliku:Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przy drugim pisało chyba że jest uszkodzony.
Odczyt z trzeciego pliku:Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Problemy”