Restart komputera po włączeniu, BSOD 0x00000024

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
vers

Użytkownik

Restart komputera po włączeniu, BSOD 0x00000024

Post12 cze 2009, 11:48

Otóż, mam taki problem, włączam komputer, system się uruchamia, niby wszystko w porządku ale po ~1min następuje restart.

Wyłączyłem automatyczny restart po awarii, dało to wynik w postaci bluescreena z błędem 0x00000024, odczytałem to jako NTFS_FILE_SYSTEM.
Zrobiłem chkdsk'a, po czym napisało mi, że znalazł jedną usterkę i ją naprawił. Mimo tego nadal się restartuje.
Sprawdziłem dysk HDTune'em, także wszystko jest ok.
Do tego systemowe przywracanie nic nie daje. Mogę natomiast uruchomić tryb awaryjny, albo ostatnią dobrą znaną konfigurację. Ale już przy następnym włączeniu znowu się restartuje.

Wiem, że aktualnie jest poruszany podobny temat, aczkolwiek nie wiem czy problem jest ten sam, jeżeli tak i jeśli było już coś takiego poruszane na forum to bardzo przepraszam jednak nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2009, 12:17 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Restart komputera po włączeniu

Post12 cze 2009, 11:51

Przeskanuj także dysk na bad sektory w MHDD. Na koniec zrób zdjęcie lub odczytaj i spisz prawą kolumnę i ją podaj.

Aby dowiedzieć się więcej, czego dotyczył bluescreen, odczytaj plik DMP. Zrób to wg tej instrukcji :arrow: Czytanie plików DMP
Podaj raport na forum. Wklej go na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników a tu daj tylko link do niego.
Sprawdź teraz, czy są jakieś pliki DMP i podaj Nam je.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”