Restart po 3-4 min

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Nautim

Użytkownik

Restart po 3-4 min

Post15 sie 2013, 12:37

Witam wczoraj nie wiem dla czego zasilacz przestał mi działać gdy podłączyłem do niego inny zasilacz pokazuje się błąd podczas procedury POST Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Gdy klikam enter ustawiam podstawowe ustawienia i zapisuję. Włącza się i po 3-4 minutach się restartuje. A i jeszcze jeden problem mam gdy mam ten zasilacz i tamten miałem to problemem był podczas procedury POST napis Floppy disk(s) fail (40) i oczywiście klikałem f1 i działało lecz chciałbym ominąć klikanie f1.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Restart po 3-4 min

Post15 sie 2013, 13:58

W BIOS-ie przywróć ustawienia domyślne.
Nautim pisze: tamten miałem to problemem był podczas procedury POST napis Floppy disk(s) fail (40) i oczywiście klikałem f1 i działało lecz chciałbym ominąć klikanie f1.

Wyłącz stacyjkę dyskietek:
Floppy Drive A => ustaw na Disabled lub Not installed

Co do wyłączania komputera po 4 minutach, być może awaria zasilacza doprowadziła do uszkodzenia innego sprzęt (np. płyty głównej).
Możliwe, również że coś się przegrzewa.
Podaj odczyt temperatur z BIOS-u z sekcji PC Health Status lub Hardware Monitor.

Nautim

Użytkownik

Restart po 3-4 min

Post15 sie 2013, 16:00

Odczyty później dołącze komputer aktualnie po procedurze POST ekran pozostaje czarny nie widać nic komputer działa słychać go próbowałem bez karty graficznej na zintegrowanej i dalej to samo ekran robi się czarny po procedurze POST przed ładowaniem systemu
Windows xp home edition
gdy próbowałem zreinstalować system po komunikacie dowolny klawisz zastaję także czarny ekran. A komputer dalej działa.

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Restart po 3-4 min

Post15 sie 2013, 20:50

Sprawdz wszystkie połączenia w środku i czy kable nie są uszkodzone.

PS i używaj kropek oraz przecinków, sam zobacz jak źle się czyta Twoje wypowiedzi.

• Reklama

Wróć do „Problemy”