Rozłączający się internet.. Powracający problem

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
senderek23

Użytkownik

Post13 gru 2012, 11:35

Witam
Mam problem z rozłączającym się internetem przez wifi. W domu mam router Tp-link oraz laptopa Lenovo Y580 (karta sieciowa Intel centrino wirless n-2200 ) sterowniki z marca tego roku.
Problem wygląda następująco np. grając w grę przez internet on po prostu się w pewnym momencie rozłącza i nie mogę się ponownie połączyć dopiero gdy nacisnę "rozwiązywanie problemów" karta sieciowa jest wyłączana i ponownie uruchamiana. Dodam, że komputer wrócił z serwisu Lenovo i wymienili mi kartę sieciową, lecz problem jest znowu w dzienniku zdarzeń widnieje taki wpis
Komputer nie uzyskał przydziału adresu z sieci (od serwera DHCP) dla karty sieciowej o adresie sieciowym 0x9C4E36744001. Wystąpił następujący błąd: 0x79. Komputer będzie ponawiał próby uzyskania adresu z serwera adresów sieciowych (DHCP).
Nie mam już pomysłów co zrobić, a do routera podłączone są również inne urządzenia i z nimi nie ma problemów.

Awatar użytkownika
Lena

Globalny Moderator

Post13 gru 2012, 20:55

próbowałeś przydzielić mu statyczny adres IP?

Czy masz dobry zasięg sieci WiFi?

• Reklama

Wróć do „Problemy”