Różne błędy aktualizacji Windows 10 Pro.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Różne błędy aktualizacji Windows 10 Pro.

Postwczoraj, 11:03

Od pewnego czasu nie mogę zaktualizować mojego Windows 10 Pro, na skutek różnych błędów. Błędy: Brakuje niektórych plików aktualizacji lub wystąpiły z nimi problemy. Spróbujemy później pobrać tę aktualizację ponownie. Kod błędu: (0x80073712), (0x80070570). Raz za szybko pobiera pliki i próbuje zaktualizować system i wszystko się psuje. Kod błędu: 0x80070570 najczęściej oznacza, że plik lub katalog jest uszkodzony, nieczytelny lub wystąpił problem z instalacją/aktualizacją systemu Windows.
Najskuteczniejsze rozwiązania różnią się w zależności od tego, kiedy występuje błąd: Jeśli błąd pojawia się podczas usuwania/kopiowania plików (z dysku lub USB)Skanowanie dysku (CHKDSK): Otwórz menu Start, wpisz cmd, kliknij prawym przyciskiem myszy na Wiersz polecenia i wybierz Uruchom jako administrator. Następnie wpisz polecenie chkdsk X: /f /r (zastąp X literą swojego dysku/pendrive'a) i naciśnij Enter. Odłączenie nośnika: Bezpiecznie wysuń dysk USB, podłącz go do innego portu USB w komputerze lub zrestartuj system.Jeśli błąd pojawia się podczas instalacji systemu Windows. Zmiana portu USB: Przepięcie pendrive'a instalacyjnego do innego portu (najlepiej USB 2.0 z tyłu obudowy komputera) często rozwiązuje problem. Ponowne utworzenie nośnika: Pobierz ponownie narzędzie Microsoft Media Creation Tool i jeszcze raz utwórz bootowalny dysk USB, ponieważ poprzedni nośnik mógł się uszkodzić podczas pobierania. Jeżeli powyższe kroki nie pomagają, usterka może wynikać z uszkodzonych sektorów na dysku twardym lub problemów z pamięcią RAM. Jeśli błąd pojawia się podczas usuwania/kopiowania plików (z dysku lub USB)Skanowanie dysku (CHKDSK): Otwórz menu Start, wpisz cmd, kliknij prawym przyciskiem myszy na Wiersz polecenia i wybierz Uruchom jako administrator. Następnie wpisz polecenie chkdsk X: /f /r (zastąp X literą swojego dysku/pendrive'a) i naciśnij Enter. Odłączenie nośnika: Bezpiecznie wysuń dysk USB, podłącz go do innego portu USB w komputerze lub zrestartuj system.Jeśli błąd pojawia się podczas instalacji systemu Windows. Zmiana portu USB: Przepięcie pendrive'a instalacyjnego do innego portu (najlepiej USB 2.0 z tyłu obudowy komputera) często rozwiązuje problem. Ponowne utworzenie nośnika: Pobierz ponownie narzędzie Microsoft Media Creation Tool i jeszcze raz utwórz bootowalny dysk USB, ponieważ poprzedni nośnik mógł się uszkodzić podczas pobierania. Jeżeli powyższe kroki nie pomagają, usterka może wynikać z uszkodzonych sektorów na dysku twardym lub problemów z pamięcią RAM.
* Wcześniej pojawiały się informacje, że jest jakiś błąd dysku twardego, ale to zignorowałam. :( :sciana: :sciana: Aha, przestały mi działać dwa porty USB. Przed chwilą ponownie uruchomił mi się mój komputer, po użyciu komendy: chkdsk X: /f /r (zastąp X literą swojego dysku/pendrive'a i nic z tego; dochodzi do 35% instalacji i wyskakuje błąd. Próbuję zainstalować tą aktualizację: 2026-07 Aktualizacja zbiorcza dla systemu Windows 10 Version 22H2 dla systemów opartych na architekturze x64 (KB5099539).

* Źródło: przegląd AI.
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

• Reklama

Wróć do „Problemy”