Różne problemy z wtyczkami flash.
- manitu
Czy wtyczki Adobe Flash Player i Shockwave Player to jest jedno i to samo ? Zauważyłem, że odkąd zainstalowałem tę drugą wtyczkę stwarza mi ona pewne problemy, np. dość często wyskakują różne okienka. Również zauważyłem, że wtyczka Shockwave niejako zastąpiła Adobe Flash-a ponieważ jak wchodzę do ustawień wtyczek nie widzę go tam. Więc powstaje pytanie jak mogę usunąć Shockwave Flash-a, w IE 8, jak w Chrome, a jak w Firefoxie, bowiem pobrałem ją przy okazji chyba jakiejś gry, która tego wymagała ale teraz nie jest mi już raczej do niczego potrzebna ? Usunąć ale tak żeby ta poprzednia wtyczka Adobe Flash wróciła na swoje miejsce oczywiście w aktualnej wersji. Rzecz dotyczy oczywiście każdej przeglądarki z osobna.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Czy wtyczki Adobe Flash Player i Shockwave Player to jest jedno i to samo ?
Nie to nie to samo.
Z wtyczkami pobieranymi tak sobie trzeba uważać bo to często mogą być wirusy.
Ogólnie obydwie dzisiaj się przydają podczas przeglądania stron.
- XMan
Shockwave Player:
Jeżeli jest obecnie niepotrzebny i oprócz tego stwarza problemy to możesz odinstalować.
1. Odinstaluj Shockwave Player wraz z Adobe Flash Player w "Dodaj lub usuń programy".
2. Przeczyść komputer np. programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
kliknij aby powiększyć :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Użyj jeszcze Eusing Free Registry Cleaner.
Wybierasz język (language) --> Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3. Zainstaluj najnowszy Adobe Flash Player dla IE oraz drugi do innych przeglądarek.
Nie instaluj McAfee Security Scan Plus
4. Przeczyść ponownie komputer CCleanerem.
Rozszerzenie zawiera również Macromedia Flash Player.
Jeżeli jest obecnie niepotrzebny i oprócz tego stwarza problemy to możesz odinstalować.
1. Odinstaluj Shockwave Player wraz z Adobe Flash Player w "Dodaj lub usuń programy".
2. Przeczyść komputer np. programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
kliknij aby powiększyć :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Użyj jeszcze Eusing Free Registry Cleaner.
Wybierasz język (language) --> Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3. Zainstaluj najnowszy Adobe Flash Player dla IE oraz drugi do innych przeglądarek.
Nie instaluj McAfee Security Scan Plus

4. Przeczyść ponownie komputer CCleanerem.
- manitu
Zrobiłem wszystko według wskazówek. Użyłem obu programów. Odinstalowałem wtyczki. Pobrałem Adobe Flash Player z głównej witryny Adobe poprzez IE, później w menedżerze ustawień Flasha spostrzegłem, że wersja jest ale plugin wciąż niezainstalowany i dopiero w instalatorze Adobe w Firefoxie ten plugin został pobrany - czy to jest w porządku ? W Chrome wszystko jest automatyczne. Jednak zastanawia mnie dlaczego mimo, że nie ma już wtyczki Shockwave w ustawieniach wtyczek w IE 8, Chrome i Firefoxie wciąż figuruje nazwa Shockwave - czy to już tak ma być ?
- rokko
- Kontaktowanie:
[url=w ustawieniach wtyczek w IE 8, Chrome i Firefoxie wciąż figuruje nazwa Shockwave]w ustawieniach wtyczek w IE 8, Chrome i Firefoxie wciąż figuruje nazwa Shockwave[/url]
Nie każdy deinstalator jest doskonały, czasem trzeba ręcznie usunąć extensions z Internet Explorera.
Nie każdy deinstalator jest doskonały, czasem trzeba ręcznie usunąć extensions z Internet Explorera.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
- manitu
Ale skąd deinstalator, ja to nie inaczej jak tylko ręcznie odinstalowywałem przez Panel sterowania -> Dodaj/usuń programy. Skoro mówisz o usuwaniu rozszerzeń z IE, podaj w jaki sposób.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
W IE->Narzędzia->Zarządzaj dodatkami.
- manitu
W IE mam zainstalowany tylko formant ActixeX, w ogóle co z formantami ActiveX dla Flasha 11 - czy to też usunąć. Wtyczkę Adobe Flash mam poprzez Firefoxa. Tylko dlaczego podczas pobierania flasha z głównej witryny Adobe nie mogłem pobrać wtyczki flash dla IE, a dla Firefoxa - tak ? Wiem, że mogę usuwać tylko zainstalowane przez siebie dodatki, preinstalowanych nie mogę. W IE -> Narzędzia -> Zarządzanie dodatkami -> W obszarze pokaż: wszystkie dodatki mam coś takiego: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jak widać opcja usuń jest wyszarzona i niedostępna co mogę z tym zrobić ?
A czy gdybym zamiast ręcznego usuwania zastosował deinstalację poprzez np. ten program:Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników oraz dodatkowo jeszcze ten: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
To czy dzięki tym programom a także ewentualnie jeszcze jakimś ręcznym poprawkom usuwając pozostałości po Flashu pozbędę się nie tylko tej wtyczki i formantu Shockwave ale też tej już nieco upierdliwej nazwy Shockwave ?
Jak widać opcja usuń jest wyszarzona i niedostępna co mogę z tym zrobić ?
A czy gdybym zamiast ręcznego usuwania zastosował deinstalację poprzez np. ten program:Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników oraz dodatkowo jeszcze ten: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
To czy dzięki tym programom a także ewentualnie jeszcze jakimś ręcznym poprawkom usuwając pozostałości po Flashu pozbędę się nie tylko tej wtyczki i formantu Shockwave ale też tej już nieco upierdliwej nazwy Shockwave ?
-
- Reklama