Witajcie, mam nietypowy problem, otóż 3 dni temu na moim komputerze zainstalowałem Crysis Warhead i grając sobie i przechodząc misję, nagle gra się szybko zamknęła, i nie wyskoczył żaden komunikat, to tak jakbym włączył menadżer zadań i zamknął dany proces. Później udało i się przejść pierwszą misję i odetchnąłem z ulgą ale nie na długo, gdy doszedłem do misji w kopalni ( Bodajże 5 misja ) znowu mi się wyłączyła gra. Na szczęście grę przeszedłem a więc postanowiłem zainstalować sobie Far Cry 2 i tu był identyczny problem tyle że przy wczytywaniu mapy/misji. Wkurzony tym problemem zwróciłem się do was, ponieważ już z jednym problemem mi pomogliście. W innych grach takich jak : Call of Duty 4, Mario,Grand Theft Auto San Andreas i Kompani Braci problem ten nie występuję. Oto moja konfiguracja :
-Procesor Intel Pentium Dual Core 2,6GHz
-Pamięć RAM Kingston 2GB DDR 2 667MHz CL5 Jedna Kość
-Karta Graficzna ATI Radeon Sapphire 3850HD pod AGP 8x
-Płyta Główna AsRock 4Core Dual - SATA II
-Zasilacz FELL 350W
-Dysk Twardy Wewnętrzny ATA SeaGate 320GB
-Karta Dźwiękowa Realtek ALC888 Zintegrowana
A teraz oprogramowanie :
Windows XP Professional Service Pack 3
DirectX 9.0c Marzec 2009
Sterowniki do Karty Graficznej 9.8
Antywirus ESET SMART SECURITY wersja 4.0.424.0
Najnowsza wersja BIOSU
Najnowsza wersja sterowników do płyty głównej
Najnowsza wersja Sterowników do Karty Dźwiękowej
Net Framework w wersji 3.5 z Service Packiem 1
Aha i jeszcze jedno. Podczas włączenia gier na pasku koło zegara mam takie oto programy :
-Free Rapid Downolader
-ESET SMART SECURITY ( wyłączony też nic nie daje, tylko zwiększa wydajność gier )
-Catalyst Contorl Centre
-Realtek HD Audio
Proszę o pomoc.
Samowyłączające się gry.
-
Samowyłączające się gry.
Przetestuj pamięć RAM programem MemTest
Przeskanuj dysk na obecność bad sektorów
Podaj odczyt napięć.
Przeskanuj dysk na obecność bad sektorów
Podaj odczyt napięć.
- XMan
Re: Samowyłączające się gry.
Crysis Warhead : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Far Cry 2 : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na te gry masz już chyba za słaby komputer
Są jeszcze patche poprawiające stabilność gier :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na te gry masz już chyba za słaby komputer

Są jeszcze patche poprawiające stabilność gier :
- ryglicki1
Re: Samowyłączające się gry.
XMan pisze:Crysis Warhead : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na te gry masz już za słaby komputer
no co ty mam dość dobry sprzęt bez problemu pójdzie na średnich detalach
w crysisa grałem na celeronku d 3,75 i radku x2600 na niskich nie do końca 27fps ale dało się grać i nie wywalało mnie tak jak ty pisałeś powyżej
A czy gry oryginalne
wgraj najnowsze sterowniki , sprawdź pamięci i temperatury podzespołów, zasilacz trochę jest lipny
A czy problem jest gdy chcesz jednorazowo przejść do tej misji czy zawsze gdy do niej dochodzisz nawet po 5 minutach gry
C2d e4300 AC freezer7 pro, gigabyte 946-s3, 8800gs gainward , 2gb ram kingston 667, PENTAGRAM CAV-620-A12S , hdd samsung 200gb ,XPsp3,buda tracer,(9488p w 3dmark06), samsung t200 ;
Pen spinning
Pen spinning
- Wojak1
Samowyłączające się gry.
Patche do gier zainstalowane. Gry Oryginalne. Sterowniki najnowsze do wszystkich podzespołów. Temperatura procesora to 30?C-35?C, a Karty to 50?C. Problem występuje tylko raz na otwartym systemie, gdy już raz wystąpi to później go raczej nie ma. Z tym testem Pamięci i sprawdzania bad sektorów na dysku twardym na razie się wstrzymam gdyż nie lubię zabiegów w BIOSIE, no ale kiedyś trzeba to robić
W
znalazłem że coś trzeba robić z plikiem stronicowania. Dodatkowo przeskanowałem komputer Antywirusem ( podany wyżej ) na skanowanie inteligentne i nie znalazł niczego a sama operacja wyszukiwania wirusów trwała 25min. Ewentualnie zrobiłem jeszcze skan Spyware Terminator w najnowszej wersji ( Skanowanie Full ) i znalazł mi trojana ( zagrożenie to 4/5 ) wirus siedział w Folderze Free Rapid w Tools więc usunięcie go było raczej bezpieczne. Jeszcze spróbuje troszkę przeczyścić komputer. I jeszcze spróbuje jeszcze uruchomić grę bez tego Free Rapid.

- rokko
- Kontaktowanie:
Samowyłączające się gry.
Gry są oryginalne?
W tego typu sytuacjach w pierwszej kolejności należy zerknąć do podglądu zdarzeń i przyjrzeć się bliżej błędom zawartym w dzienniku Aplikacja. W razie czego daj do analizy dzienniki systemowe według instrukcji => Podgląd zdarzeń, zapisywanie dzienników (XP, Vista, Windows 7).
gra się szybko zamknęła, i nie wyskoczył żaden komunikat
W tego typu sytuacjach w pierwszej kolejności należy zerknąć do podglądu zdarzeń i przyjrzeć się bliżej błędom zawartym w dzienniku Aplikacja. W razie czego daj do analizy dzienniki systemowe według instrukcji => Podgląd zdarzeń, zapisywanie dzienników (XP, Vista, Windows 7).
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
- Wojak1
Samowyłączające się gry.
Oki, sprawdzę to jutro jeżeli problem wyjdzie.
-- Dzisiaj, 11:02 --
Podczas zamknięcia się gry nie był żaden błąd w Podglądzie Zdarzeń.
-- Dzisiaj, 16:28 --
Dobra na razie nie musicie mi pomagać. W razie gdyby problem wrócił, napiszę . Prośba do Moderatorów i Administratorów : Nie zamykajcie tego tematu gdyż problem może się zjawić. Gdy problem się nie znajdzie w miesiąc czyli do Października będzie można zamknąć.
-- Dzisiaj, 17:48 --
Hey niestety ten problem występuje również w Grze Assassin's Creed proszę o pomoc gdyż to mocno wkurza
-- Dzisiaj, 11:02 --
-- Dzisiaj, 16:28 --
Dobra na razie nie musicie mi pomagać. W razie gdyby problem wrócił, napiszę . Prośba do Moderatorów i Administratorów : Nie zamykajcie tego tematu gdyż problem może się zjawić. Gdy problem się nie znajdzie w miesiąc czyli do Października będzie można zamknąć.
-- Dzisiaj, 17:48 --
Hey niestety ten problem występuje również w Grze Assassin's Creed proszę o pomoc gdyż to mocno wkurza

- rokko
- Kontaktowanie:
Samowyłączające się gry.
No to w takim razie w ciemno można strzelać co jest przyczyną tego, pomijając nielegalne cracki do gry, które zazwyczaj są głównym powodem nieprawidłowości w działaniu gier czy aplikacji.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Wojak1
Samowyłączające się gry.
A może to jednak zasilacz? Sprawdzę miernikiem czy w Molexie jest 12V. Jeżeli jest niżej to znaczy że zasilacz się pierniczy 

-
Samowyłączające się gry.
u mnie tez problem występuje z wyłączanie się gry
Far Cry 2 i Fifa08
@afgan1939 :
- nie podpinaj się pod cudze tematy jedynie możesz jeżeli są ,,z najczęściej zadawanymi pytaniami".
Załóż nowy temat i dokładnie opisz swój problem oraz podaj dane komputera tak jak to zrobił p/w @Wojak1,
XMan.
Far Cry 2 i Fifa08
@afgan1939 :
- nie podpinaj się pod cudze tematy jedynie możesz jeżeli są ,,z najczęściej zadawanymi pytaniami".
Załóż nowy temat i dokładnie opisz swój problem oraz podaj dane komputera tak jak to zrobił p/w @Wojak1,
XMan.
-
- Reklama