Witam
Po formacie i zainstalowaniu wszystkich sterowników i po przereinstalowaniu tez wielu sterownikow dalej mi nie dziala mikrofon. Plyta glowna jest to P5L-MX a zainstalowane sterowniki audio to SoundMAX Integrated Digital Audio Driver V5.12.01.3620 for Windows 95/98/ME.
Jak juz wspomnialem probowalem prawie wszystkiego i nic nie pomaga ,zmienianie ustawien w soundmaxie ,instalowanie nowszych/starszych sterownikow. Przed formatem wszystko dzialalo dobrze, takze probowalem na 2 roznych zestawiach sluchawkowych i nic.
Soundmax na płycie P5L-MX problem z mikrofonem
-
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Soundmax problem z mikrofonem
Uruchom Everesta Ultimate. Z sekcji Komputer->Podsumowanie, spisz:
- Mikroukład płyty głównej
- Multimedia
- Mikroukład płyty głównej
- Multimedia
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Spróbuj zainstalowac najpierw chipset:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
następnie dzwięk:
Wejdź w:
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> w pozycji "Odtwarzanie dźwięku" sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa (SoundMax AC'97 Audio). Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.
Jeśli nie zadziała podaj to o co prosił cosik_ktosik
następnie dzwięk:
Wejdź w:
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> w pozycji "Odtwarzanie dźwięku" sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa (SoundMax AC'97 Audio). Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.
Jeśli nie zadziała podaj to o co prosił cosik_ktosik
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Zainstalowałem ten chipset intela , do płyty głównej też instalowałem chipset jakiś, a dźwięk już nie poszedł bo jest "zainstalowana nowsza wersja".A w zakładce odtwarzanie dźwięku jest SoundMAX HD audio 0, w nagrywaniu SoundMAX HD Audio I i żadnej innej opcji tam nie ma.
A tu daje te dane z Everesta
Mikroukład płyty głównej Intel Lakeport-G i945G
Karta dźwiękowa Analog Devices AD1986A @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
A tu daje te dane z Everesta
Mikroukład płyty głównej Intel Lakeport-G i945G
Karta dźwiękowa Analog Devices AD1986A @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
- XMan
1. Odinstaluj sterowniki od karty dźwiękowej.
2. Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
kliknij aby powiększyć :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3. Zainstaluj sterowniki SoundMax ADI1986A HD Audio Driver (Win. XP 32, 64 -bit, 2000, 2003 32, 64-bit)
Instalacja w komentarzu programu/sterowników.
W razie problemów :
Instalacja sterownika do karty dźwiękowej HD (High Definition Audio Controller).
4. Zainstaluj DirectX 9.0c
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX 9.0c.
Masz min. NET Framework 2.0
Po instalacji p/w jeżeli będą problemy :
1. Odłącz głośniki, mikrofon, słuchawki i podłącz ponownie w odpowiednie gniazda.
2. Wejdź do panelu sterowników i przeprowadź w nim wszystkie testy głosu/dźwięku.
2. Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
kliknij aby powiększyć :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3. Zainstaluj sterowniki SoundMax ADI1986A HD Audio Driver (Win. XP 32, 64 -bit, 2000, 2003 32, 64-bit)
Instalacja w komentarzu programu/sterowników.
W razie problemów :
Instalacja sterownika do karty dźwiękowej HD (High Definition Audio Controller).
4. Zainstaluj DirectX 9.0c
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX 9.0c.
Masz min. NET Framework 2.0

Po instalacji p/w jeżeli będą problemy :
1. Odłącz głośniki, mikrofon, słuchawki i podłącz ponownie w odpowiednie gniazda.
2. Wejdź do panelu sterowników i przeprowadź w nim wszystkie testy głosu/dźwięku.
-
Powracam do tematu jakiś czas udało mi się ustawić mic lecz po nieużywaniu go przez 2 tygi (nie było mnie wdomu ani nikt napewno nie używał komputera) znowu przestał działać, wszystko co zostało wymienione up nie przynosi rezultatów, ani też nie pamiętam zabardzo jak udało mi się go zrobić w tedy.... Ta sytuacja naprawde zaczyna mnie ***** i nie mam pojęcia przez co i dlaczego tak się dzieje....
- XMan
Przywróć system z przed dwóch tygodni z datą kiedy wszystko było OK.
Start --> Wszystkie programy --> Akcesoria --> Narzędzia systemowe --> Przywracanie systemu
--> Przywróć mój komputer do wcześniejszego stanu --> Dalej --> wybierz datę --> Dalej
--> czekaj do ponownego uruchomienia komputera...
W razie dalszych problemów wrzuć logi :
bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpiecze-stwo-t1887.html
Start --> Wszystkie programy --> Akcesoria --> Narzędzia systemowe --> Przywracanie systemu
--> Przywróć mój komputer do wcześniejszego stanu --> Dalej --> wybierz datę --> Dalej
--> czekaj do ponownego uruchomienia komputera...
W razie dalszych problemów wrzuć logi :
bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpiecze-stwo-t1887.html
-
- Reklama