SpyBot + zapora

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
jagaja11

Użytkownik

SpyBot + zapora

Post16 sie 2013, 22:10

Od dawna używam SpyBot, w ostatnim czasie po usunięciu problemów straciłam połączenie z internetem. Dopiero przywrócenie systemu pozwoliło na naprawienie mojej bolączki. Podejrzewam, ze po skanowaniu i wyświetleniu błędów( wszystkie na czerwono) 'dokonałam" naprawy i..... Podejrzewam, ze nie mam tyle wiedzy, by dalej korzystać z tego programu, a chciałabym wiedzieć więcej. Ostatnio przy starcie komputera mam wyłączonę zaporę ( ustawienia w porządku), i muszę ją włączać ręcznie czasami kilkakrotnie. Jestem już babcią i liczę bardzo na Waszą pomoc i wsparcie Młodych i Mądrych uczestników tego Forum.

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

SpyBot + zapora

Post16 sie 2013, 23:05

Czy usługa zapory nie została czasem wyłączona w trakcie "naprawy"? Jeśli tak, proszę ustawić ja na automatyczną, powinna wtedy startować razem z systemem. Obecnie nie korzystam z Windowsa, więc nie mam pod ręką screenów, by pokazać, w którym miejscu to zrobić. Mam nadzieję, że ktoś inny tym poratuje. ;)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

SpyBot + zapora

Post16 sie 2013, 23:38

Proszę sprawdzić czy to coś da:
Aby włączyć Zaporę systemu Windows, wykonaj następujące czynności:
Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz ciąg Firewall.cpl, a następnie kliknij przycisk OK.
Na karcie Ogólne kliknij pozycję Włącz (zalecane).
Kliknij przycisk OK.

Czy system posiada jakiś dodatek Service Pack?
Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz polecenie sysdm.cpl, a następnie kliknij przycisk OK.

W ostatnim wierszu w obszarze System znajduje się informacja o używanym obecnie dodatku Service Pack. Jeśli nie jest wymieniony żaden dodatek Service Pack, oznacza to, że jest używana pierwotnie wydana wersja systemu Windows XP.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

SpyBot + zapora

Post18 sie 2013, 11:46

Halo... halo... babcia - tu niedoszły dziadek (kawaler 56 lat.) :D

Spybota miałem przez długi czas dawno temu.
W tym czasie był to bardzo dobry i bezpieczny program.
Po wydaniu nowych wersji Windowsa wyszły nowe wersje Spybota i od tamtej pory zaczęły się również moje problemy.
Odinstalowałem i nie używam...
Proponuję zrezygnować z tego programu ponieważ obecnie wymaga szczególnej wiedzy a oprócz tego spowalnia komputer, internet/przeglądarki.
Zamiast niego zaproponuję inne programy tylko napisz jakiego posiadasz antywirusa, firewalla oraz inne programy zabezpieczające komputer.

Wrzuć screeny z Dodaj lub usuń programy (wszystko)
+ Start --> Panel sterowania --> System --> zakładka Ogólne.

Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.

Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link do nich lub miniaturkę.
Przykładowo na:

Pozdrawiam.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

SpyBot + zapora

Post18 sie 2013, 17:13

Po wydaniu nowych wersji Windowsa wyszły nowe wersje Spybota i od tamtej pory zaczęły się również moje problemy.

Zacznijmy od tego, że SpyBot się nie nadaję do niczego. Ma nieaktualizowany silnik.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

• Reklama

Wróć do „Problemy”