sterownik grafiki do laptopa toshiba

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Keisyr

Użytkownik

Post24 cze 2012, 16:01

Zainstalowałem na laptopie toshiba Satellite L300D Windowsa XP Home. Potrzebuję go wykorzystywać we współpracy z dodatkowymi monitorami, które muszą stać nietypowo, bo odwrócone o 90 stopni. Muszę więc odwrócić obraz. Zwykle pod prawoklikiem na głównym ekranie jest dostęp do opcji karty graficznej, gdzie można to ustawić, lub też czasami działa skrót CTRL+ALT+strzałka. U mnie po zainstalowaniu XP nie ma nic z tych rzeczy. Czy macie na to jakąś radę?

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post24 cze 2012, 17:59

Sterowniki do karty graficznej masz zainstalowane ?

Spróbuj zainstalować ten sterownik:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Jeżeli będzie problem z instalacją powyższego użyj narzędzia AMD do automatycznej detekcji i instalacji sterownika:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Keisyr

Użytkownik

Post24 cze 2012, 22:03

Problem w tym, że do tego modelu na system XP nie mogę znaleźć sterowników. Znalazłem jakieś do mojej toshiby, ale przy próbie uruchomienia setapu wyskoczył jakiś dziwny komunikat o zbyt długiej nazwie pliku i w związku z tym nie można kontynuować instalacji. W tym momencie ściągam podany przez Ciebie sterownik i zobaczę, co uda się zrobić.

-- 24 cze 2012, 22:03 --

Niestety nic się nie dzieje. Przy próbie instalacji po jakimś czasie wyświetla się komunikat "Sterownik wyświetlania nie jest zgodny z kartą grafiki zainstalowaną w danym systemie" Kiedy próbuję uruchomić to narzędzie AMD, to na ułamek sekundy błyśnie jakieś okno i nic poza tym się nie dzieje.
Czy jest w ogóle szansa, aby na tym laptopie ruszyła jakaś grafika pod XP Home, skoro nawet na stronie TOSHIBY ze sterownikami nie ma sterowników pod ten system?

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post24 cze 2012, 22:51

podaj identyfikator karty dajesz prawym przyciskiem myszy na wpis karty w menedzerze urządzeń , następnie właściwości następnie zakładka szczegoły i z listy wybierasz identyfikatory sprzętu.

• Reklama

Wróć do „Problemy”